Ako su nam Portugalci pokazali što nas čeka kad se oproste Luka Modrić i Ivan Rakitić – jadna nam majka!

Datum objave: 06.09.2020.
Autor / izvor:
Portugalci imaju svoju prepoznatljivu igru, bio na terenu Ronaldo ili ne, Hrvatska je nije imala

Ako su nas Portugalci posjeli u vremeplov i pokazali što nas čeka kad se oproste Modrić i Rakitić – jadna nam majka. Hrvati su na Dragau izgledali kao totalni autsajderi koji su zaglibili na krivom stadionu jer zapravo te su večeri trebali igrati drugoligaški derbi sredine tablice i nisi shvaćali što im se događa. U odnosu na katastrofu u Elcheu jedina je razlika što su Španjolci nekoliko prvi šansu zabili i otišli do šestice, a Portugalcima su trebale tri stative i niz obrana Livakovića da bi otvorili seriju. Prvo poluvrijeme bilo je najgore otkako je Zlatko Dalić izbornik, užasnije nego od Elchea jer čak i tamo su Vatreni imali dvije prave šanse.

Hrvatska je bila nekonkurentna zato što novi vezni red Pašalić, Kovačić i ofenzivniji Vlašić nije postojao na terenu, kao ni Brekalo niti Rebić, a bekovi Jedvaj i Barišić nerijetko su bili napadnuti od dvojice i sami pretjerano griješili. Početak je sezone i mnogi igrači nisu u natjecateljskoj formi, ali isti vrijedi i za domaćine koji se dominirali, pleli, smisleno se kretali i kreirali šanse, a naši bi statično promatrali, pa gubili lopte kao da su Gibraltar, a ne Hrvatska.

Bila je to igra mačke i više većim dijelom susreta. Teško je s pet izrazito ofenzivnih igrača od kojih većina nije poznata po agresiji i pedantom izvršavanju obrabenih zadaća igrati defenzivno čvrst i kompaktan nogomet, što je Dalić naumio. Plan mu je izgorio za pet minuta, i on je nešto naučio. Isto tako ne može se bez Modrića i Rakitića izaći na teren kao da su oni tu, nisu to igrači jednakog profila, a ni klase. Za njih je nužno napraviti drugačiju igru u kojoj će kvalitete koji imaju doći do punog izražaja. Pašalić u Atalanti igra barem petnaest metara ofenzivnije, na poziciji zadnjeg veznog nije nogometaš čije izvedbe svi hvale, to se savršeno vidjelo.

Silno nam trebaju Modrić i Rakitić, a koliko vrijede pokazali su po ulasku Brozović i Perišić koji barem donekle podignuli momčad. Dalić je dao Kovačiću ulogu Brozovića, Pašaliću Rakitića, a Vlašiću njegovu ili Modrićevu sa Svjetskog prvenstva, čak je i dobio i broj 10, međutim ovaj put nitko nije zaradio plus, nijedan od igrača koji su bili pod posebnim povećalom nije popravio rejting. Od velikih najava o Kovačiću opet jako malo realizacije u reprezentaciji.

Portugalci imaju svoju prepoznatljivu igru, bio na terenu Ronaldo ili ne, Hrvatska je nije imala. Vatreni se još jednom nisu dobro branili, Dalić je u Portu dobio daleko više pitanja, dovoljnih za noćnu moru, nego odgovora, a sad treba ići u Pariz kod jače Francuske. No, barem da ima angažmana, žara, borbe, da se nekad napravi prekršaj, pokaže mišiće, već bi bilo puno bolje.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.