Austrijanci donirali Hrvatskoj čak 300 tona građevinskog materijala

Datum objave: 08.01.2021.
Autor / izvor:
Humanitarna pomoć sadrži građevinski materijal kako bi se pomoglo obnoviti oštećene kuće, kao i hranu te odjeću.
Humanitarni konvoj iz Austrije dug čak dva kilometra krenuo je u zoru prema Hrvatskoj. Čak 26 vozila, odnosno 17 šlepera, osam manjih kamiona te jedan kamion hrane i higijenskih potrepština zaputilo se iz Spielberga prema Banovini gdje su stigli oko 10:30.
Šleperi su prevozili radne strojeve, miješalice, bagere, a kamioni cement, pijesak, drvo, cigle. U samo tri dana sakupljeno je čak 300 tona građevinskog materijala za Hrvatsku. Na pitanje kako su u tako kratkom roku sakupitili toliko toga, objasnio je za 24 sata koordinator i organizator akcije Heinz Kielhausera.
– Iza ovih kulisa su vatrogasci. Oni su najvažniji, puno su pomogli, stavili su se odmah na raspolaganje – kazao je Heinz. Donacije tvrtki i običnih građana predane su lokalnoj samoupravi. – Jedna kolegica s posla kazala mi je da dolazi iz Siska i da joj je obitelj pogođena potresom. Odmah smo pristali kad je pitala za pomoć. A i da nije ona pitala, mi bismo pomogli – kaže Kielhauser i dodaje: – Načelnik će odlučiti tko što treba, oni će dalje raspolagati s tim. Puno Austrijanaca dolazi na ljetovanje u ovu zemlju i zato nam je čast što možemo pomoći .
https://www.vecernji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.