Bahtijarević: Stanka će poslije uzrokovati probleme sportašima

Datum objave: 14.04.2020.
Autor / izvor: Sport.hrt.hr

Sve dulja stanka zbog koronavirusa sportašima stvara velike probleme u održavanju forme. Uglavnom svi oni treniraju doma, no postavlja se pitanje koliko će biti spremni za završetak sezone u kojoj će raspored natjecanja biti zgusnut i vrlo naporan. 

Razgovarali smo o tome s kapetanom Osijeka Milom Škorićem, kondicijskim trenerom Marinom Bašićem i liječnikom hrvatske nogometne reprezezentacije Zoranom Bahtijarevićem.

– Nijedan trening ne može nadomjestiti napor koji daje utakmica, činjenica je da su oni već sad skoro dva mjeseca bez utakmice, a kad krenu bit će tri i više, rekao je Bahtijarević, dodavši: – Od Drugog svjetskog rata rata nismo imali situaciju kao što je ova u sportu, čak i za vrijeme domovinskog rata u određenim dijelovima hrvatske se moglo se normalno trenirati i živjeti.

– Ja sad tu ne govorim o tehničkim problemima, ne govorim o psihološkim problemima, ne govorim da će neki koji su imali formu je morati opet pronaći, ja doista govorim o zdravstvenim problemima, gdje se može dogoditi čitav niz onih sitnih malih mišićnih ozljeda. Očekujem da će u takvim naporima dolaziti do tih malih istegnuća, bolova u mišićima zglobovima, možda čak i pucanja mišića.

Dodatne preglede morati će obavljati sportaši koji su preboljeli koronavirus koji može izazvati razne bolesti pluća.

– Oštećenja na plućima, smanjeni kapacitet, povećani otpor ili nešto što bi uputilo da se ide na specijalističku obradu, zaključuje Bahtijarević.

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.