Barcelona je pratila sjajnog Vatrenog ove sezone, a on je povukao najbolji mogući potez za karijeru…

Datum objave: 07.06.2020.
Autor / izvor:
Bivši igrač Hajduka ima tek 25 godina i na njemu mogu jako dobro zaraditi, pa je ovaj potez očekivan

Mario Pašalić pred finišem je druge sezone u Atalanti, ali i konačnim transferom iz Chelseaja, no hrvatski reprezentativac zapeo je za oko i skautima Barcelone. Prvak Španjolske ovog ljeta cilja na dva-tri zvučna pojačanja, međutim u projekcijama za budućnost jedan od igrača na njihovu radaru je – Mario Pašalić.

Proteklih dana portali iz Bergama pisali su kako ga je katalonski klub gledao na više utakmica. Nakon toga dobili smo potvrdu iz same Barcelone – njezini ljudi pratili su Atalantu kao hit ekipu, možda i kasnijeg suparnika u Ligi prvaka i podcrtali ime Marija Pašalića.

Iako je već u prvoj sezonu u klubu iz Bergama igrao jako dobro i očekivalo se da će ga otkupiti, lani je Atalanta dala 20 milijuna eura Sevilli za napadača Luisa Muriela, a kako je to za njih velika investicija, Pašalića je ipak uzela na posudbu još godinu dana. Sada u Bergamu ne dvoje da ga žele 100 posto, da mora biti njihov. U ugovoru stoji da su Chelseaju dužni uplatiti 15 milijuna eura i posao će biti gotov. Imaju pravo prvokupa. Talijani pokušavaju smekšati Abramovičev menadžment i uslijed koronavirusa dobiti popust, pa to još nije formalno zgotovljeno, no u svakom slučaju odlučili su Pašalića trajno vezati uz sebe.

Bitno im je to zbog kvalitete koju je demonstrirao i važnosti za ekipu jer u koncepciji trenera Gian-Piera Gasperinija on je jedna od glavnih karika, ali i za dalje. Mario ima 25 godina i na njemu mogu jednog dana jako dobro zaraditi.

Barcelona trenutačno drži u rosteru popriličan broj veznjaka, dosta se pisalo o mogućnosti dolaska Miralema Pjanića, zna se da pucaju na napadače Lautara Martineza koji je praktično dogovoren i Neymara, čiji bi povratak bio “veliki prasak“, međutim jasno je i da će najkasnije sljedećeg ljeta morati redizajnirati ekipu. Tada bi u igru mogao ući Pašalić, i drugi koje drže na oku.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.