Berba je počela, Hrvatska ima i drugu olimpijsku medalju! Toni Kanaet slavi pobjedu karijere

Datum objave: 26.07.2021.
Autor / izvor:
Toni Kanaet osvojio je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji do 80kg

U borbi za brončano odličje Kanaet je svladao Uzbekistanca Nikitu Rafaloviča sa 24-18.

Nakon izjednačene prve runde koja je završila rezultatom 6-6, Kanaet je u drugoj stekao prednost od 15-8. Rafalovič je s dva udarca rukom početkom treće runde smanjio na 15-10, a kada je Uzbekistanac krenuo na sve ili ništa Kanaet ga je kaznio s dva udarca u tijeko i jednim u glavu kojima je osigurao pobjedu.

Kanaet je u prvom dijelu natjecanja svladao Španjolca Raula Martineza Garciju sa 21-15, da bi u četvrtfinalu izgubio od kasnijeg finalista Rusa Maksima Hramčova prekidom nakon druge runde. Prolaskom Hramčova do finala Kanaet je dobio priliku boriti se za broncu kroz repesaž. Prvo je svladao predstavnika Burkine Faso Faysala Sawadoga prekidom početkom treće runde zbog prevelike razlike u bodovima. U trenutku prekida bilo je 30-10 za Kanaeta.

“Još ne znam što se dogodilo i što sam napravio. Nakon poraza sam bio ljut i rekao sam da ću sve pomest i to sam napravio. Zaista sam sretan i ponosan što sam napravio. Mi smo se borili deset puta i svaki put sam izgubio. Nikako da prijeđem tu granicu i da ga pobijedim. Rekao sam dat ću sve od sebe kroz repesaž i uzeti broncu i eto, uspio sam”, rekao je Kanaet.

Ovo je prva muška medalja za Hrvatsku u tekvondou, dosada su bronce osvajale Sandra Šarić i Martina Zubčić u Pekingu 2008. i Lucija Zaninović u Londonu 2012.

Nakon velike Tonijeve pobjede, stigle su još ljepše vijesti za Hrvatsku. Matea Jelić osvojila je povijesno zlato u kategoriji do 67kg protiv Britanke Lauren Williams. Knjinanka je pobjedu ostvarila u posljednjih 10 sekundi kada je 21:18 okrenula u 25:22 i donijela prvo taekwondo zlato u Hrvatsku. 23-godišnja Kninjanka je u statusu prve nositeljice u prvom kolu svladala Haićanku Lauren Lee sa 22-2, u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli sa 30-9, a u polufinalu polufinalu Amerikanku Paige McPherson sa 15-4.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.