BIVŠI KAPETAN VATRENIH PRIZNAO: ‘Mogao sam igrati još i ove sezone, htio sam ostati ali nismo postigli dogovor!’ Jednog je igrača posebno pohvalio

Datum objave: 19.04.2020.
Autor / izvor:

Nekadašnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i rekorder po broju nastupa za Vatrene, Darijo Srna dao je intervju za jedan talijanski portal, točnije – Cagliari News 24. Naravno, kolege je zanimalo što o aktualnoj situaciji misli čovjek koji je upravo u dresu istoimenog kluba završio svoju bogatu karijeru. Srna je trenutno u Ukrajini gdje radi kao pomoćni trener Šahtjora, kluba u kojem je proveo veći dio svog nogometnog puta.

– Ovdje ima oko dvije tisuće zaraženih i oko 40 preminulih, no nažalost očekuje se rast tih brojki. Ovdje sam s obitelji, trebamo biti strpljivi. Radimo od kuće, nismo se vidjeli tri tjedna i zasad se nitko nije zarazio – rekao je Srna.

Dotaknuo se i svoje uloge u klubu, rekavši kako je na neki način, drugi menadžer i timski koordinator, odluku o odgodi Eura za sljedeće ljeto smatra logičnom, a to bi našoj reprezentaciji moglo i dobro doći jer će mlađi igrači biti još nešto iskusniji. Rekao je i to da je ove sezone mogao još igrati, kao i to da je htio ostati u Cagliariju.

– Da sam ostao poslužio bih. Kad postoje dobri igrači kao u Cagliariju koji znaju igrati dobar nogomet lakše je ostati na terenu. I Padoin i ja, usprkos godinama, bili bi velika pomoć. Žao mi je što se nisam oprostio s navijačima, ovo mi je bilo odlično iskustvo. Vratio bih se opet, ne žalim za ničim. Nismo postigli dogovor, a to mi se nije svidjelo, ja sam htio ostati. Onda je stigla ova ponuda iz Šahtara, prihvatio sam je bez da sam uopće postao svjestan da to znači da prestajem igrati nogomet – rekao je Srna.

Prokomentirao je i status Marka Roga, hrvatskog reprezentativca koji je u Cagliariju na posudbi iz Napolija.

– Zaista vjerujem u njega, on može igrati u bilo kojoj jakoj ligi. Taktički je inteligentan, šteta je što u Napulju nije imao toliko prilika da se dokaže što sad radi u Cagliariju. Odlična budućnost je ispred njega.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.