Čarobni Luka Modrić ove sezone ući će u društvo odabranih Lige prvaka

Datum objave: 25.08.2021.
Autor / izvor:
Samo 40 igrača uspjelo je kroz gotovo 70 godina natjecanja postići što će hrvatski kapetan kad odigra još jednu utakmicu u elitnom natjecanju
Dinamo čeka čudo koje bi ga odvelo u Ligu prvaka, a nekadašnja zvijezda hrvatskog prvaka čeka kraj utakmica po skupinama da stigne do nevjerojatnog dostignuća – stotinu nastupa u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju na svijetu.

Iako je Luka Modrić s 94 utakmica u Ligi prvaka, koju je osvojio četiri puta, ionako već hrvatski rekorder, nije mala stvar ući u društvo onih s troznamenkastom brojkom nastupa. Trenutno ih je 40 uspjelo tako nešto, a čim zaigra u stotoj utakmici, Modrić će se izjednačiti s Andrijem Ševčenkom, koji ih ima “okruglo” stotinu. Za očekivati je da, ako bude zdrav, ove sezone i premaši velikog Ukrajinca. Najviše nastupa ima Iker Casillas, 177. Ali, Cristiano Ronaldo je na jednoj utakmici manje pa će ga sasvim sigurno prestići ove sezone. Leo Messi će pak završiti sezonu na trećem mjestu jer ima 149 nastupa, dva manje od trenutno trećeplasiranog Xavija.

Od aktivnih nogometaša madridskog Reala na prvom je mjestu sa 130 nastupa Karim Benzema. To mu je u ovom trenutku dovoljno za podijeliti sedmo mjesto s Andresom Iniestom. Koji će mu nakon dva kola gledati u leđa. Kao i Benzema Ryanu Giggsu koji ima 141 nastup. Osim ako Real ne uđe u polufinale i Benzema odigra svaku od 12 utakmica. Tad bi se izjednačio po broju nastupa s petoplasiranim Raulom, legendom Reala.

https://www.vecernji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.