Ćiro komentirao skupinu pa otkrio je li mu drago što u njoj nema Srbije

Datum objave: 08.12.2020.
Autor / izvor:
– To bi bilo malo intrigantnije, ali, da budem iskren, sretan sam da smo ih mimoišli. Ne iz sportskog, nego iz cjelokupnog političkog naboja i razloga – ispričao nam je još uvijek vitalan Ćiro o Srbiji
Još uvijek dobrog zdravlja i vedrog duha, ‘trener svih trenera’, Miroslav Ćiro Blažević prokomentirao je skupinu H u europskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru u kojoj je Hrvatska te njeni protivnici Slovačka, Rusija, Slovenija, Cipar i Malta.
Ćiro je i u ovome razgovoru potvrdio – Daliću vjeruje bezuvjetno. – Gledao sam ždrijeb i da budem iskren oduševljen sam i baš zato se toliko plašim. Mi smo izraziti favoriti u toj grupi, a to je jedna hipoteka, znate, biti favorit. Međutim, ja jako vjerujem Daliću i ovoj mladoj hrvatskoj reprezentaciji i siguran sam da ćemo mi to proći kako favorit i mora – biti prvi u toj skupini. Prvi po rejtingu i po kvaliteti. Mi smo tu sigurno najbolji – govori nam tata Ćiro pa ističe kako niti jednoga od naših protivnika ne smatra nekom posebnom prijetnjom: – Da je meni netko postavio sve konkurente, ja bih tako izabrao kako smo dobili. Ali tu je opasnost. Ako ne uđete onako kako naši igrači trebaju ući, bilo bi vrlo opasno. Nije tu nitko toliko atraktivan da vas motivira do krajnosti, a moraju se dečki mobilizirati. Svatko je u stanju da vas pobijedi, ali kada stavimo na kantar i reputaciju i kvalitetu, mi smo tu bez ikakve dvojbe favoriti – kaže brončani izbornik.
Na putu Daliću će stajati i hrvatskoj javnosti dobro poznati Matjaž Kek. – Iskreno jako ga cijenim, on je pokazao svoju nadarenost boravkom u Rijeci pa i prije. On je iznimno nadaren izbornik, ali vjerujte meni, nije bolji od Dalića. A onda kako je Dalić bolji, a naša reprezentacija istinski kvalitetnija, ja tu ne vidim nikakvu opasnost. Ali moramo biti oprezni i svjesni da je svatko od ovih malih reprezentacija sposoban pobijediti vas, ako niste totalno unutra.
Rusija nas je na SP-u odvela sve do lutrije penala, ali Ćiru niti to ne brine. – Mi imamo jedan autoritet, viceprvaci svijeta, hrvatska ima rejting koji je bolji od svih ovih nogometnih nacija koje su s nama u grupi. Ja sam veliki optimist, mi moramo ići ondje opravdati ulogu favorita i biti prvi u toj grupi.
Vatreni su izbjegli i susret sa Srbima, a Ćiri je to drago. – Žar je u svakoj utakmici. To bi bilo malo intrigantnije, ali, da budem iskren, sretan sam da smo ih mimoišli. Ne iz sportskog, nego iz cjelokupnog političkog naboja i razloga – ispričao nam je još uvijek vitalan Ćiro koji prkosi i koroni i godinama pa za kraj kaže: – Ništa korona, nema je kod mene, moje je zdravlje, hvala Bogu, dobro.

https://www.vecernji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.