ĆIRO PROGOVORIO O PROBLEMU KOJI NAGRIZA VATRENE: ‘Kad sam jednom nešto kazao o jednom igraču, vratilo mi se…’

Datum objave: 05.04.2021.
Autor / izvor:
Dalićev mentor Miroslav Ćiro Blažević bio je u sličnoj situaciji, ali on je bio poznat po svojoj trenerskoj psihologiji i mogućnosti smirivanja ega pojedinih nogometaša. Progovorio je tako o situaciji koja je zadesila Dalića i Vatrene

Po završetku reprezentativnog mini-ciklusa hrvatske nogometne reprezentacije na površinu su isplivali neki skriveni problemi u svlačionici Vatrenih. Izbornik Dalić rekao je kako u reprezentaciji mladim igračima nedostaje poštovanja za starije te da Vatreni još uvijek “nisu momčad”.

Dalić i njegovi igrači morat će na tome poraditi u sljedećih par mjeseci jer je europsko prvenstvo pred vratima, a momčadi koje imaju razmirice između sebe na takvim natjecanjima obično nemaju što tražiti.

Dalićev mentor Miroslav Ćiro Blažević bio je u sličnoj situaciji, ali on je bio poznat po svojoj trenerskoj psihologiji i mogućnosti smirivanja ega pojedinih nogometaša. Progovorio je tako o situaciji koja je zadesila Dalića i Vatrene.

‘Vidio sam da nešto ne valja’

“Mogao bih o takvim situacijama napisati roman, nekoliko knjiga, toliko sam ih prošao u karijeri. Ali, neću ništa previše pričati. Jer, jednom kad sam nešto kazao o jednom igraču, dobio sam nazad! Vidio sam da nešto ne valja, ali nisam sasvim unutra, ne znam što se događa, koji je konkretan problem, pa ne mogu reći niti rješenje”, rekao je Ćiro u intervjuu za Sportske novosti.

Ćiro je odgovorio i na pitanje smatra li da je Dalić izgubio autoritet u svlačionici.

“Ni slučajno! Poznajem Dalića, njegov je autoritet neupitan, nije nimalo narušen. Kako će reagirati, ne znam, kažem, ne znam na što je mislio i što je točan problem, ali uvjeren sam da će Dalić detektirati problem i naći pravo rješenje. Kao što je i dosad rješavao probleme, pronaći će on ponovno kemiju u momčadi. Dalić je odličan trener, lukav i mudar, svjestan je svega i ne sumnjam da ćemo na Euru, kad bude najpotrebnije, pod njegovim kormilom opet biti snažni”, zaključio je Ćiro.

net.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.