‘Dalić je već bio u težoj situaciji! Za ovaj dres trebalo bi to sve biti malo kvalitetnije…‘

Datum objave: 22.06.2021.
Autor / izvor:
Prije Rusije smo napravili podlogu za veliki rezultat, a sada to kao da nedostaje.

Hrvatska i Škotska. To su dvije najčešće izgovarane riječi kroz posljednje dane, a koje silaze sa usana poklonika najvažnije sporedne stvari na svijetu u našoj zemlji. Jedan bod iz dvije utakmice utržili su Vatreni, a to baš i nije najbolja startna pozicija za dvoboj s momčadi koju još nikada nismo pobijedili.

Kroz razgovor u našem SuperSportske Podcastu, naši su gosti, nogometni treneri i analitičari Marko Lozo i Romeo Jozak podvukli jednu vrlo zanimljivu činjenicu. Zlatko Dalić je, od “nultog” dana, od dolaska na klupu Hrvatske imao sličnu situaciju u kakvoj se nalazi danas, dan prije dvoboja sa Škotima.

Protiv Finske je Hrvatska odigrala 1:1, a uoči posljednjeg susreta u kvalifikacijskoj skupini, gostovanja u Ukrajini, smijenjen je Ante Čačić. Dalić je uspio homogenizirati skupinu i preko Kijeva, odnosno dvomeča s Grčkom u dodatnim kvalifikacijama, odvesti je na Mundijal u Rusiju na kojem je osvojena srebrna medalja…

Je li večeras, noć uoči utakmice, red za još jedan sastanak iz kategorije kriznog menadžmenta?

– Tada smo bili u još težoj situaciji nego danas. To je bio ključan trenutak uspjeha u Rusiji. Vratimo se na dane prije Rusije, počevši od turneje u Južnoj Americi kada je Dalić jasno rekao što ne valja i poručio – ako to ne iskorigiramo, nećemo napraviti rezultat na SP-u – kaže Marko Lozo.

Dodaje:

– U Rusiji nije bilo kompromisa nego su se donosile jasne odluke, što sada nije tako.

Romeo Jozak odgovorio je na pitanje koliko Vatrenima nedostaje atmosfera pravog kampa. Podsjetimo, Hrvatska je morala otkazati bazu u škotskom St. Andrewsu zbog peripetija oko koronavirusa i nužne izolacije koju su Škoti propisali po ulasku u zemlju.

– Mir je bitan. Homogenost se radi u takvom miru, gdje se spremaš izvan očiju javnosti. Danas je vrijeme takvo da je teško pobjeći od svega, koliko god igrači kažu da nešto ne čitaju, ne slušaju ili ne prate, to nije lagano. Ali, Ukrajinci putuju na sve strane pa su dobri. Istina, ova je naša generacija manje gladna uspjeha, već je i fizički i igrački krenula prema dolje… Na terenu vidimo da naši igrači nemaju pravog zajedništva, a za ovaj dres, grb i kockice, to bi ipak trebalo odraditi malo kvalitetnije. Trebao bi postojati jedan inat, Dalmatinci kažu dišpet… Ne bih volio podvlačiti crtu, volio bih da tu utakmicu sutra riješimo. U Rusiji smo padali pa smo se dizali, sada nema tog špurijusa.. Ali, jedna utakmica s tom našom emocijom na pravi način može nam dati vjetra u leđa.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.