Dalić ostaje hrvatski izbornik, HNS mu sprema novi ugovor

Datum objave: 16.04.2020.
Autor / izvor:
Zlatko Dalić imao je ponude iz zemalja Perzijskog zaljeva no vodit će Hrvatsku na sljedećem Europskom prvenstvu. Trenutačni ugovor istječe mu za tri mjeseca a potom će obnoviti ugovor.
Zlatko Dalić vrlo je cijenjen u Emiratima i doista je kandidat za mjesto izbornika njihove reprezentacije, no nedovršeni posao s Hrvatskom, odnosno Europsko prvenstvo, odradit će kao šef Luki Modriću i dečkima.

Već nakon povijesnog uspjeha i srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. Dalić je dobio ponudu koju velika većina trenera ne bi ni u snu odbila. Radilo se o plaći od gotovo milijun eura na mjesec, no Dalić je ostao.

– Teško će biti ponoviti ovakvu euforiju, ovakav rezultat iz Rusije, i znam da sam vjerojatno pogriješio što nisam otišao, ali ostajem – rekao je tad Zlatko Dalić.

Priča o odlasku u Emirate nastavak je dobila ovih dana, no Luka Modrić, Ivan Rakitić i društvo na Europskom prvenstvu žele Dalića. Svjestan je toga izbornik i zbog toga je odbio bogatu ponudu te se fokusirao na obveze u hrvatskom stožeru.

Trenutačni ugovor, koji mu jamči milijun eura na godinu, istječe mu za tri mjeseca. Takav je bio dogovor. Zlatko će s Hrvatskom odraditi još Europsko prvenstvo, a potom bi kormilo reprezentacije trebao prepustiti Nenadu Bjelici. No kako je zbog korona virusa Europsko prvenstvo odgođeno, Dalić će sjesti s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza i razgovarati o novom ugovoru. U HNS-u su bili iznimno korektni, uostalom dobili su i pohvalu Uefe, pa ne bi, kako doznajemo, trebalo biti problema s novim ugovorom.

Jedino bi plaća mogla biti smanjena jer nitko ne zna koliko će pandemija trajati i kakve će biti posljedice za Europsko prvenstvo. Nasreću, kako je nekoliko puta naglasio, Daliću prioritet nije novac nego želja da na Euru proba ponoviti veličanstveni rezultat iz Rusije.

https://www.24sata.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.