Dalić otkrio lošu vijest: ‘Pa mi igramo bez 7 igrača – iz prve postave! Jedva čekamo da ovo završi‘

Datum objave: 15.11.2020.
Autor / izvor:
Nakon 2:1 poraza od Švedske u Solni u Ligi nacija pred kamere Nove TV izašao je Zlatko Dalić

Švedska je u prvom poluvremenu povela 2-0 golovima Kuluševskog (36) i Danielsona (45+2), dok je na konačnih 2-1 autogolom smanjio Danielson (81-ag).

Nakon ovoga poraza Hrvatska još nije osigurala ostanak u A Ligi nacija i za sljedeći ciklus ovoga natjecanja.

Kako je prije mjesec dana Hrvatska upravo sa 2-1 svladala Švedsku, uoči posljednjeg kola ove dvije momčadi su potpuno izjednačene, imaju po tri boda, identičan omjer u međusobnim susretima i razliku pogodaka -6, pa će ostanak u Ligi A ostvariti ona reprezentacija koja ostvari bolji rezultat u utorak.

Tada će Hrvatska u Splitu ugostiti Portugal, dok će Švedska gostovati u Saint-Denisu kod Francuske.

“Mi smo utakmicu izgubili u prvom poluvremenu. Protivnik je bio puno bolji, a tada nismo uspijevali ništa. U drugom smo dijelu bili kvalitetniji, ali nije bilo dovoljno za više od gola. Bili su kvalitetniji, bolji i treba priznati da su zaslužili pobijediti iako je nama falilo sedam, osam igrača”, rekao je Dalić.

Što je pokušao napraviti izmjenama?

“Budimir ni Pongračić nisu igrači koji mogu igrati cijelu utakmicu. Bilo je puno improvizacije na koju smo bili prisiljeni, pokušavali smo dati veći otpor ali nije išlo”,dodao je izbornik.

Upitan je i o zdravlju Uremovića koji je ozlijedio zadnju ložu.

“Otpao je i neće ga biti dulje vrijeme.”

Kalkulacije uoči Portugala?

“Na nama je da odigramo dobru utakmicu, pokušamo pobijediti i da ostavimo godinu što prije iza sebe.”

Završna ocjena?

“Šta sada čekamo? Čekamo ponovno sutra novo testiranje. Sada je najvažnije da se dečki vrate zdravi u svoje klubove i da sve ovo što prije završi.”

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.