Dalić otkrio: ‘Rebiću i društvu vrata su otvorena, evo kako će se vratiti! A on će zamijeniti Modrića‘

Datum objave: 09.09.2021.
Autor / izvor:
‘Da sam osjetio da nemam podršku kompletne svlačionice, već bih otišao iz reprezentacije.‘

Izbornik Zlatko Dalić nakon pobjede nad Slovenijom otišao je kod roditelja u Livno odakle se javio za Novu TV.

– Nikad nisam osjetio na nemam podršku kompletne svlačionice, da sam to osjetio otišao bih iz reprezentacije. Znao sam da imam podršku, sad je ona sigurno kvalitetna i dobra. Uoči ovih utakmica napravili smo jako, jako dobru atmosferu u reprezentaciji i oko nje. To je iznimno bitno, samo tako moramo nastaviti i ponavljati ovo što smo pokazali u ova tri nastupa. Ne smijemo dopustiti samima sebi da se opustimo i mislimo da je to gotovo – kazao je Dalić i nahvalio nove igrače u nacionalnoj momčadi.

– Dobili smo nove igrače, to u prvom redu mislim na vratara Ivušića i na Sosu koji je zaista dobro odigrao. Ali svi igrači su pokazali dobar karakter, njihov govor tijela je bio jako pozitivan. Svi smo bili na vrhunskom nivou.

Mateo Kovačić je imao ulogu Luke Modrića.

– Njegova kvaliteta nikad nije bila upitna, pogotovo ne za mene. Pokazuje vrijednosti i u Chelseaju, on će sigurno biti sljedećih desetak godina nositelj igre reprezentacije, on dostojno može zamijeniti Luku Modrića.

Stoji li računica koju je izrekao da Hrvatskoj treba 20 bodova za plasman na Svjetsko prvenstvo?

– Mislim da će biti dovoljno 20 ili 21 bod, ali ne bih htio da zadnja utakmica s Rusijom odlučuje o tome. U listopadu Cipar za nas mora biti kao finale Svjetskog prvenstva. Ne smijemo tu utakmicu shvatiti olako, a potom moramo dobiti i Slovačku i osvojiti šest bodova. Ne vjerujem da će Rusi pobijediti i Sloveniju u Sloveniji i Slovačku na svome terenu, te očekujem da ćemo steći prednost, kako bismo u Splitu s Rusijom proslavili odlazak u Katar.

O potencijalnom povratku igrača koje nije pozvao – Rebića, Petkovića, Brekala… rekao je:

– Ponovit ću da nikad nisam zatvorio vrata reprezentacije niti jednom igraču. Vratit će ih igre, standardnost, kvaliteta… U reprezentaciji će biti svi za koje procijenimo da nam ponašanjem i igrom mogu pojačati konkurenciju i kvalitetu.

Nakon utakmice je govorio da postoji dio ljudi koje želi obezvrijediti reprezentaciju. Na što je konkretno mislio?

– Želim da hrvatska reprezentacija ima podršku medija jer ona to zavrijeđuje. Dvadeset pet godina pruža vesele trenutke hrvatskom narodu i smeta mi da se to pokušavamo obezvrijediti. Ali to je mala manjina… Mi svi skupa dajemo sve od sebe. Nekad ne ide najbolje kako bismo htjeli, ali dajemo sve što je moguće u tom trenutku. Želim da hrvatska reprezentacija ima potporu, a uvijek će biti kritičara. Neka se oni bave sa sobom, neka se vesele, mi idemo dalje svojim putem, to je plasman u Katar, iza toga stojim i sa svojim stožerom na tome radim.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.