Dalić: ‘Presložio sam se nakon Eura‘; Milanović: ‘Dalić je najveći u povijesti‘

Datum objave: 15.11.2021.
Autor / izvor:
Hrvatski izbornik nije skrivao oduševljenje nakon pobjede nad Rusijom.

Izbornik Zlatko Dalić po treći put je odveo Hrvatsku na veliko natjecanje, a nakon utakmice je rekao:

“Prvo bih čestitao igračima na sjajnoj utakmici i na plasmanu na Katar, ne samo ovima koji su danas igrali nego svima koji su bili od prvog dana s nama. Zahvalio bih se stručnom stožeru, HNS-u na povjerenju, bivšem i sadašnjem predsjedniku. I naravno, zahvalio bih se od srca svim hrvatskim navijačima, pogotovo onima koji su bili u Osijeku po kiši, u Kopenhagenu po koroni i danas ovdje”, rekao je Dalić za Novu TV odmah nakon utakmice.

Izbornik je kraj utakmice dočekao sa suzama u očima. Bile su to suze radosnice.

“Jeste, laknulo mi je. Velika borba je bila, ali sretan sam i ponosan na hrvatsku reprezentaciju, na hrvatski narod koji je tu reprezentaciju tako prihvatio, ispratio i bodrio. I zbog toga možda suze. Nisam baš da plačem, ali ovo mi je jedan od najboljih sportskih trenutaka u životu.

Dalić je objasnio i koji je bio prijelomni trenutak kvalifikacija. Dosta se pričalo o Europskom prvenstvu i tamošnjem rezultatu kojeg su neki percipirali kao iznenađenje.

“Taj Euro nije bio razočaranje. Mi smo imali cilj da prođemo grupu, tu smo napravili i izgubili u sjajnoj utakmici protiv Španjolske. Nakon toga smo neke stvari presložili, ja sam se presložio jer nisam bio na nivou. No, kada je sve dobro nije zaslužan izbornik nego igrači. Oni su ti koji danas nisu posustali niti jedne sekunde. Preokrenuli su se igrači, sve je njihova zasluga.”

Iako je izbornik zasluge prebacio na igrače, ipak je on uspio izboriti Katar, ali i pomladiti momčad.

“Mislim da je to veliki dobitak za Hrvatsku. Imamo sada široki izbor igrača, Hrvatska ne treba i ne smije brinuti za budućnost. Imamo momčad za nekih 6-7 godina, ali ništa ne bi bilo bez takozvanih senatora. Ovi mladi svoju priliku iskoristiti. Imamo sada godinu dana priprema i mislimo da možemo biti samo bolji.”

Komentirao je Dalić i činjenicu da je postao prvi izbornik koji je odveo Hrvatsku na tri velika natjecanja.

“Svaka utakmica koju vodim kao hrvatski izbornik je za mene svetinja. Ja ne mogu opisati koliko ovo meni znači, ovo za mene nema cijene. Ovo što smo mi danas doživjeli nitko ne može platiti. Ovo su najbolje kvalifikacije u povijesti Hrvatske, izgubili smo samo 7 bodova.”

Velike čestitke izborniku Daliću uputio je i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović koji je gledao utakmicu iz poljudske lože.

“Čestitam. Igrali su jajno. Rusi su igrali onu vrstu nogometa koju ne voliš tako da ima neke pravde da ako nisu primili pet golova da su samo sebi dali gol. Naši su igrali odlično od prve minute, zato je i nervoza bila veća, gledaš kako igraju, a nikako ne mogu dati gol”, rekao je Milanović za Novu TV.

Predsjednika su pitali i tko mu se najviše svidio od igrača, a komentirao je i činjenicu da je Dalić najuspješniji izbornik u povijesti.

“Nakon prvog poluvremena ne znaš koga bi mijenjao, svi su igrali dobro. A što se Dalića tiče, on je najveći u povijesti. Hrvatska se plasirala na gotovo svako veliko natjecanje i to je velika stvar.”

U svečanoj loži bilo je zanimljivo društvo, s kime se predsjednik najviše družio.

“Pored mene je bio Zvonimir Boban, a uvijek je interesantno pričati s njim. To su uvijek lekcije iz nogometa.”

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.