Dalić za SN prokomentirao slavlje Škota u Beogradu: ‘Neće nam biti lako na EURU, dva puta smo gosti!‘

Datum objave: 13.11.2020.
Autor / izvor:
Hrvatska je ove večeri saznala i posljednjeg protivnika na Europskom prvenstvu sljedećeg ljeta

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić kaže da Vatrene na Euru čeka težak posao sa Škotima, koji su u dramatičnom raspucavanju jedanaesteraca u Beogradu pobijedili Srbiju.

– Vidjeli smo očekivano neizvjesnu, izjednačenu i čvrstu utakmicu koja je imala ogroman ulog za obje reprezentacije što je utjecalo na izvedbu, pa je razumljivo da nismo gledali atraktivnu utakmicu s previše prilika. Škotska me ugodno iznenadila u većem dijelu susreta, uz očekivanu borbenost pokazali su se i taktički kvalitetnom ekipom. U drugom dijelu susreta su fizički pali i nisu izdržali u istom ritmu, no uspjeli su doći do jedanaesteraca i tako izboriti Euro, što je veliki uspjeh za Škotsku. Neće nam biti lako igrati dvije utakmice u gostima na Euru, to će sigurno Škotima – kao i Englezima – biti dodatan vjetar u leđa. Sa Škotskom nemamo sjajnu tradiciju, no sve to ne mijenja naš cilj – dolazimo na Euro kao svjetski doprvaci i želimo proći skupinu – prokomentirao je dvoboj Srbije i Škotske.

Izbornik se osvrnuo i na ostale utakmice dokvalifikacija:

– Vrijedi primijetiti da su Slovačka i Mađarska izborile Euro, pa će četiri momčadi iz naše skupine biti na završnici, što dovoljno govori o kvaliteti skupine u kojoj smo završili kao prvoplasirani. Čestitam Sjevernoj Makedoniji na povijesnom uspjehu, a za Euro je sigurno dobro što su se Mađari i Škoti plasirali kao domaćini. Ove utakmice su nas podsjetile da je Euro blizu, i sigurno se tomu svi jako radujemo, no prije toga imamo i druge važne izazove, počevši od Švedske. Stoga, prvo koncentracija na ono što je ispred nas, a onda će biti vremena za razmišljanje o Euru.

https://sportske.jutarnji.hr

 

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.