Damšo je jedva pričao: ‘Isuse, što sam izvukao! Sto puta sam htio odustati, ovo je za nju, dizala me…‘

Datum objave: 30.07.2021.
Autor / izvor:
Službeno mjerenje pokazalo je da je u posljednjih 500 metara nadoknadio dvije sekunde zaostatka.

Bio je nakon 1.500 metara za cijeli čamac zaostatka iza zlatnog Grka Ntouskosa, a Norvežanin Borch i Danac Nielsen bježali su mu barem za pola dužine. Budući da su Rus Vjazovkin i Litavac Griškonis bili daleko iza, nekako smo već upisali to zlokobno četvrto mjesto našem Damiru Martinu.

Službeno mjerenje Olimpijskih igara registriralo je sljedeće. Danac Nielsen bio je treći sa 0.61 sekundom zaostatka za vodećim Grkom nakon 1.500 metara, Martin je bio četvrti s 2.61.

Na kraju je Martin doveslao do bronce (2.13 za Grkom), dok je Nielsen imao 2.28… Nestvarno, nadoknadio je dvije sekunde u posljednjih nekoliko stotina metara.

Flash-izjavu za HRT dao je bez zraka. Hroptao je, pomalo i jecao… Bilo je jako emotivno…

– Isuse, što sam izvukao! Ne mogu do zraka, svašta, ne znam otkud početi – jedva je pričao pa nakon desetak sekundi stanke nekako nastavio:

– Ujutro sam se probudio, na Whatsappu sam imao preko 90 poruka podrške. Instagram i Facebook sam ugasio, prije tri dana imao sam preko 200 nepročitanih poruka tako da ne znam što bih sada rekao… Hvala svima na podršci, ovo je za sve vas, a najviše za moju obitelj i za mojeg trenera Srećka Šuka koji nikad nije odustajao. Naravno i za Peru Kuterovca koji je svaki put i dalje me gazio kao da sam prvi put na treningu i gurao me… – kazao je Damšo.

– Hvala svima, ne mogu do zraka… Hvala svima što ste me pratili u ovih pet godina i kad nisam bio ni blizu vrha, podupirali ste me i bili stalno uz mene, nemam riječi. Bit ću za jedno sat vremena normalniji – kazao je pa onda i otišao na proglašenje…

Kad se nakon sat vremena malo primirio, ponovno se pojavio pred kamerama HTV-a.

– Ne ide bez drame. Prošlo je sat vremena, ludnica…Još uvijek ne znam gdje početi, najbolje od onih koji su uvijek uz mene. Prva je moja supruga. Tjerala me na treninge, sto puta sam htio odustati poslje operacije kuka i svega skupa. Uvijek me dizala i budila inat u meni. Ova medalja je 99.9 je njena, mojih je 0.1 posto… Njoj ide i ovo cvijeće koje sam dobio, a maskotica čeka moju nerođenu kćerkicu… Za mjesec dana dobit ću i novu titulu – ponosno će budući tata Damir.

Pa se vratio na utrku…

– Krenulo je – koma! Treći zaveslaj, desno veslo mi je potonuo. Ali dobro, krenuo sam ispočetka, vodio svoju utkru, znao sam da mogu izdržati tempo i kontakt sa svima, dobro sam se osjećao i na zadnjih 750 metara sam rekao da moram krenuti. Vidio sam da sam dužinu iza vodeće trojice i znao sam… Ako ja krenem, moraju krenuti sva trojica, jedan će puknuti. Ali, nitko nije puknuo, osjetio sam krv Danca i stisnuo sam. Vratio sam misli na sebe, zahvat i brzinu, užasno brzo je bilo tih zadnjih oko 250 metara. Znao sam da me u tome nema nitko, stisnuo sam se cijeli i uspio to ispucati na kraju – rekao je Martin.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.