Danas je Dan žalosti: ‘U Petrinji je hladno, počinje i cijepljenje’

Datum objave: 02.01.2021.
Autor / izvor:
U prihvatnim centrima na potresom pogođenim područjima danas kreće cijepljenje protiv korona virusa i nastavlja se sanacija štete. Pomoć stiže sa svih strana

Situacija u Petrinji i dalje je katastrofalna, a sad je jako hladno. Mnogi su i četvrtu noć proveli na otvorenom, počela je padati i kiša, ali ovu noć ljude nije probudio potres. Tako je započeo 2. siječnja na potresom pogođenom području, datum koji je sad Dan žalosti za sve stradale i oštećene u razornom potresu.

Preminulo je sedmero ljudi, a preko 200 je ozlijeđeno. Svi su transportirani u Rebro i Jordanovac u Zagreb gdje će se dalje tretirati njihove ozljede. Dan je žalosti, odsad ćemo se ove tragedije prisjećati 2. siječnja svake godine. Na Dan žalosti ne može biti zabavnih priredbi, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe trebaju prilagoditi tako da emitiraju programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana.

Kreće cijepljenje u pogođenim područjima u prihvatnim centrima. Službe i dalje na terenu rade na sanaciji štete. Cijelo vrijeme stiže pomoć iz Hrvatske i svijeta sa potrepštinama te svakodnevno dolaze kontejneri i kamp kućice.

Država je pripremila 120 milijuna kuna za obnovu, ali kako je to istaknuo i petrinjski gradonačelnik Dumbović – daleko je to od potrebnog iznosa. Crveni Križ je zasad prikupio 36 milijuna kuna, a novac se prikuplja i u raznim akcijama. Nije poznato koliko će biti potrebno da se pogođeno područje ponovno digne na noge, ali veliko hrvatsko srce potrudit će se prijeći preko svih prepreka.

https://www.24sata.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.