Dinamo se nema čega sramiti, ispisao je povijest i ovoj momčadi treba se nakloniti do poda!

Datum objave: 16.04.2021.
Autor / izvor:
Dinamo je ove sezone ispisao povijest, ova generacija će zauvijek ostati upisana u almanasima

Završen je veliki europski put Dinama, Villarreal je bio bolji i odlazi u polufinale. Realno, iako je pred kraj utakmice u gradu keramike Dinamo pokušao napraviti još jedno čudo, kvalitetnija momčad nastavlja svoj put u borbi za osvajanje Europske lige. Nema se tu što previše mudrovati, Španjolci su ipak nešto veća nogometna klasa.

Što bi bilo da Theophile u prvoj utakmici nije skrivio jedanaesterac, što bi bilo da je možda ono povlačenje VAR crte jučer bilo nešto drukčije, nije sad previše važno, nema smisla pričati ‘što bi bilo kad bi bilo’. Dinamo se nema čega sramiti, dapače, Modri su odigrali sjajnu europsku sezonu. Sjećati ćemo se sjajnih partija u skupini, onog samo jednog primljenog pogotka u šest utakmica, sjećati ćemo se Krasnodara, onog fantastičnog preokreta protiv Tottenhama, čudesne partije Mislava Oršića.

Dinamo je ove sezone ispisao povijest, ova generacija će zauvijek ostati upisana u svim klupskim almanasima. Vidjeli smo od Dinama mnogo nogometnih delicija, bio je to pravi ‘švedski stol’ raznih nogometnih užitaka. Modri mogu biti ponosni na sve što su uradili, ovim dečkima se zaista treba nakloniti do poda, duboko se nakloniti. Modri su kompletno vrijeme djelovali kao skladna obitelj, željeli su igrati i oni koji su bili ozlijeđeni, svi su živjeli Dinamo, svi su bili fokusirani na sve utakmice koje su odigrali u Europi. Najveći dobitak ovog Dinama jest činjenica da su se definitivno etablirali na europskoj nogometnoj mapi, zg-klub više nije autsajder, već klub koji konkurira za velike dosege. Njihova izvrsna europska priča traje već treću sezonu, vjerujemo da će se tako nastaviti i slijedeće. Modri su konkurentni mnogim europskim momčadima, to je jako lijepa zbilja.

Kad se radi o jučerašnjoj utakmici, možda je trebalo biti više hrabrosti u prvom poluvremenu, možda se trebalo uzeti više rizika. Jer vidjelo se u drugom poluvremenu da Dinamo kad hrabrije i otvorenije krene prema naprijed, može stvarati velike probleme i momčadi kao što je Villarreal.

Za neka još veća, luda dostignuća, kao što bi bio plasman u polufinale Europske lige treba se odigrati nešto čak i iznad svojih mogućnosti, ponuditi neka čudesna prezentacija. Jučer to ipak nije bio slučaj, ali sama spoznaja da u drugoj dionici Modri nisu potonuli, nisu pali i primili još neki pogodak, nego su uspjeli priprijetiti i zabiti, jest još jedan podatak koji pokazuje kako je današnji Dinamo dobar. Ništa, sada Modrima slijedi velika borba za naslov prvaka Hrvatske. Jedna sjajna priča je gotova, ali sad tek slijedi ona prava, za Modre je osvajanje prvenstva imperativ, vremena za žaljenje zbog polufinala Europske lige nema. Sve u svemu, čestitke plavi dečki, bili se sjajni u Europi.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.