DOLAZAK NAJSKUPLJEG HRVATSKOG NOGOMETAŠA U POVIJESTI NAJAVIO I DALIĆEV ČOVJEK ZA POSEBNE ZADATKE ‘On bi za Barcelonu bio pravi dobitak!’

Datum objave: 23.04.2020.
Autor / izvor:

NAJSKUPLJI HRVAT Jedan od pomoćnika Zlatka Dalića smatra da je hrvatski veznjak u ovom trenutku jedan od najboljih na svojoj poziciji

Nakon što smo u Sportskim novostima prije nekoliko dana napisali da Marcelo Brozović može samo u jedan od pet klubova koji trebaju pojačanje u veznom redu i mogu ga platiti: Real, Barcelonu, Liverpool, PSG i Bayern, na temelju razgovora s njegovim agentima i objektivnog stanja na tržištu, ta se priča poput požara proširila svijetom. Novine i portali iz Španjolske, Italije, Engleske i raznih država fokusiraju Brozovića spominjući iste te klubove odajući da su zainteresirani, neki, poput katalonskog Sporta nabrajajući doslovno svih pet. Iako nisu naveli izvor informacije, potpuno je jasno.

Brozović je ovog časa najatraktivniji hrvatski nogometaš na tržištu i u nestašici svega, i utakmica, i transfera, i afera, uz Ivana Rakitića njegovo se ime lako i jednostavno vrti eterom. Međutim, to ne znači da je transfer na pomolu. Jedino je Real od navedenih kontaktirao njegove zastupnike još u veljači, ali nakon toga više se nije javio. Tada je predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez javno rekao da ih Brozović ne zanima. Je li spin ili u klubu nisu usklađeni? Misli li netko iz struke jedno, a šef drugo? Iznenadio je tako brzi demanti jer za Real mediji vežu brojne igrače pa čelni čovjek ne izlazi s opovrgavanjem jednog po jednog imena. Ipak, činjenica je da navedeni velikani teže pojačanju srednjeg reda, a Brozović je među najboljim zadnjim veznima u europskom nogometu. Zato će o njemu sigurno još biti govora i stoga ne čude “packe” koje pojedini talijanski novinari javno upućuju Interu što mu još nije ponudio novi ugovor i tako riješio problem. Po aktualnom ima pravi odlaska za 60 milijuna eura. Možda računaju da će i to biti puno u ljeto u kojem će se daleko više razmjenjivati igrači nego plaćati odštete, ali u tom slučaju opasno riskiraju.

Dakle, ovog časa Brozović nije u pregovorima ni sa jednim klubom, čak još uvijek ni s Interom o produženju, no čeka se da se vrati nogomet, da dođe prijelazni rok i tada će se sve vidjeti. Bi li Brozović bio pojačanje za Real ili Barcelonu, pitali smo Nikolu Jerkana, suradnika izbornika Zlatka Dalića u reprezentaciji.

– Marcelo može igrati u svakom klubu, bio taj Barca, Real ili Manchester City. U zadnje tri godine izrastao je u vrhunskog zadnjeg veznog, a dovoljno je pogledati koliko je utakmica znao odigrati bez odmora, Klubovi su prepoznali kakav je kapacitet – kazao nam je Jerkan pa ušao i dublje u analizu:

U svakom sustavu

– Barcelona i Real igraju različito, ali Brozović zna djelovati u svakom sustavu. Lako se prilagođava zahtjevima trenera. U talijanskoj ligi, gdje se igra čvršće i taktički zahtjevnije, vidi se da mu je svaki potez osmišljen. On je visoka kvaliteta, neupitnih tehničkih i trkačkih kapaciteta. Nekad je igrao na drugim pozicijama, a to mu je samo plus.

Mnogi su ga hvalili za igru u dresu reprezentacije protiv Messija na Svjetskom prvenstvu. Taj podatak može biti zanimljiv i Realu i Barci.

– Messi želi da Barcelona bude jača od svih, a Marcelo je igrač koji bi tome pridonio. Taj mu nastup može biti samo plus u Messijevim očima. Naravno, nije plan bio da Brozović u tom susretu sam čuva Messija, imali smo širu strategiju u kojoj su sudjelovali i drugi igrači, a Marcelo se nije bavio isključivo Messijem nego je jako dobro radio i ostale stvari. Brozović bi za Barcelonu bio veliki dobitak, iako ne treba bježati od toga da imaju na toj poziciji dosta igrača.

Busquets igra sasvim drugačiji nogomet…

Inter je dobro prošao

– Potpuno drugačije igraju tu poziciju, Busquets je fizički pao, nije moćan kao prije, a Brozović je rastao, u najboljim je godinama. Barca gleda i dosta igrača i pitanje je koga će dovesti. Znam da ih zanima Fabian Ruiz iz Napolija. Pitam se gdje su bili skauti Reala i Barce prije dvije godine kad je Ruiz otišao iz Betisa za 30 milijuna eura u Napoli, kako ga nisu prepoznali i dobili za taj novac koji je mali u odnosu na druge igrače koje su tada angažirali. A lošiji su. Što su gledali? Kad vam takav igrač pobjegne u vašoj ligi, ispred nosa, u pitanje trebaju doći njihova radna mjesta – oštar je Jerkan.

Brozović je došao iz Dinama u Inter u siječnju 2015. godine za sve zajedno osam milijuna eura. Prvo tri za posudbu, pa pet za otkup. Modri su ga jeftino prodali, a milanski klub je jako dobro prošao.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.