DOŠAO NAM JE S KOVČEGOM PUN NOVCA, A MI U NOVČANIKU 10 FRANAKA ‘Najgore mi je bilo kad sam dobila prekriženu sliku svog sina!’

Datum objave: 21.04.2020.
Autor / izvor:

DOŠAO JE ČOVJEK S KOVČEGOM PUN NOVCA, A MI U NOVČANIKU 10 FRANAKA Mama Rakitić otkrila nepoznate detalje: Najgore mi je bilo kad sam dobila prekriženu sliku svog sina s crnim križem!

Nakon sigurnog prolaska skupine hrvatske je nogometaše čekalo najteže razdoblje Svjetskog prvenstva u Rusiji. Slijedile su utakmice na ispadanje, a u današnjoj epizodi Junaci našeg doba (HRT) prisjetili smo se dramatičnih produžetaka s Danskom i Rusijom i pobjedama nakon izvođenja jedanaesteraca.

O svojim počecima i najljepšim trenucima karijere govorili su Ivan Rakitić i Domagoj Vida...

“S četiri godine sam počeo, brat je već igrao. Bilo je jako lijepo, sve više turnira iz godine u godinu, obaveza. Putovali smo, obitelj je gledala, bilo je lijepo na početku.”, reći će na startu Rakitić.

O njemu je govorio i Remo Gaugler, trener u Baselu…

“Bio je nogometno inteligentan, tu se razdvajao od drugih”, reći će na prvu.

Jednu od prvih utakmica Ivan je uživo gledao onu od Dinama u Zürichu i povijesnu pobjedu 5-0…

“Moja prva velika utakmica na stadionu kad sam gledao Dinamo u Zurichu, tu veliku pobjedu. Uživali smo, veliki doživljaj, tih 5-0.”.

Već s 12 godina, taman kad je ušao u švicarsku reprezentaciju u najnižoj kategoriji, stigle su i prve ponude…

“Sjećam se kad je došao čovjek s kovčegom punim para, a mi u novčaniku 10 franaka. Povuče te to”, rekla je Kata Rakitić, mama.

Ponuda je stigla iz Chelseaja. Roditelji su otkrili i kako je došlo do toga da je izabrao Hrvatsku, a i prijetnje koje su doživjeli…

“Nikome ne bih poželjela da doživi prekriženu sliku svog sina i crne križeve u poštanskom sandučiću”, otkrila je mama i dodala da je to dosta dugo trajalo.

A Ivan se jednostavno zavukao u sobu i nazvao dva izbornika. S tim da ocu nije htio reći što je odlučio. Ali s vremenom su svejedno ostali ponosni na svog Ivana, posebice u njegovu mjestu koje je bilo išarano “kockicama” na dan finala protiv Francuske…

Rudika Vida otkrio je da je njegov Domagoj trebao biti golman, ali da je sudbina bila ta da je roda odnijela golmanske rukavice u gnijezdo, “jasno smo ih vidjeli gore”, pa je maleni Domagoj ipak izabrao druge pozicije. Od napadača, baš kao njegov otac, do stabilnog braniča…

“Odlazak, prvi odlazak u inozemstvo, bila je velika pogreška. Treba ipak sazrijeti”, reći će Rudika o svom sinu.

Domagoj je još nešto otkrio:

“Uoči svake utakmice za ručkom smo se šalili. Sjećam se, prije Danske nitko nije progovorio. To je bio toliki pritisak”, rekao je Domagoj Vida, najstandardniji igrač reprezentacije u godini njezina najvećeg uspjeha.

“Ako ne prođemo te Dance, mi smo gubitnici”, rekao je Subašić, koji će kasnije postati jedan od junaka utakmice.

U emisiji smo još jednom vidjeli dramu penala s Rusima, a Dejan Lovren je i priznao nešto:

“Tek sam tad shvatio, počinjemo nešto veliko raditi”.

Sjajni kadrovi, koji se neće zaboraviti…

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.