Europska Rijeka ostavila je srce u solunskom grotlu! Ponovi li uzvrat protiv Škota, PAOK neće imati šanse

Datum objave: 20.08.2021.
Autor / izvor:
Bilo je sreće, ali sreću uostalom, treba izazvati. A ona uvijek, po navici, prati hrabre.

Da bi igrao skupinu nekog europskog natjecanja, u riječkom slučaju, moraš skupo prodati kožu. Bijeli su to uspjeli lani u Kopenhagenu kada su (igralo se na jednu utakmicu!) detronizirali mnogo skupljeg i vrijednijeg suparnika. Slično se spremalo i danas, ove vruće grčke večeri koja će svoj jednako vreli nastavak dobiti za tjedan dana.

Kriviti mladog Galešića za autogol bi, u najmanju ruku bilo deplasirano. Kako iz kuta vrlo aktivnog rezultata kojeg Riječani nose doma, tako i iz aspekta opet nabujalih ambicija Tomićeve momčadi. Ono što su uspijevali Kek, Bišćan i Rožman, nadomak je ruke i šibenskom strategu koji je opet sjajno pripremio svoje snage.

Sreća je, treba i to podcrtati bila X-faktor uspjeha Bijelih, ali – sreću treba i izazvati, a ona ionako prati samo hrabre. Grci su napadali, imali 22 udarca prema sjajnom Prskalu i čak 17 kornera… Nemalo puta spašavao je vratar (šampionske!) Rijeke, a Krešić i ostatak društva ispred njega znali bi kopačku, pa i glavu postaviti pred loptu. I uspjelo je, makar će pogodak nakon 93 minute i 11 sekundi možda nekom reći suprotno.

Taktički si Tomić, a izvedbeno igrači Rijeke nemaju što zamjeriti, dapače. Predstave poput ove iziskuju igru kakva je i bila prikazana. Gust blok, brzu tranziciju i maksimalnu ubojitost onda kada je to potrebno. Gol Ivana Lepinjice, toliko puta osporavanog Rijekinog heroja ove večeri nije se dogodio slučajno. Imala je Tomićeva squadra još nekoliko takvih izleta, pa i pokušaja, dobro je da je ušla ta jedna…

Grci su imenima jači, možda i vrijedniji, brojnijeg navijačkog puka… Ali, sada su oni ti koji – moraju. Rujevica će ih dočekati spremna, lako moguće i s novim rekordom posjete ove sezone. Prikažu li Bijeli makar i samo djelić igre iz uzvrata protiv Hiberniana, Lucescuovi jurišnici neće imati šanse.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.