Evo kako bi mogle izgledati kvalifikacije za Ligu prvaka i što to točno znači za hrvatske klubove

Datum objave: 08.06.2020.
Autor / izvor:
UEFA bi na svojoj sjednici 17. lipnja konačno morala odlučiti što će biti s Ligom prvaka i Europa ligom

Neke neslužbene informacije govore da bi se mogao igrati svojevrsni Final Eight turnir ovosezonske Lige prvaka, na kojemu ćemo saznati novog europskog prvaka. No, za hrvatske klubove važnije je koja je trenutno glavna ideja za iduću sezonu…

Dakle, najveći su izgledi da će UEFA zadržati aktualni izgled Lige prvaka, sa svim pretkolima, sustavom nositelja i nenositelja, uz neke prilagodbe. Moguće je tako da će zbog kasnijeg početka europskih klupskih natjecanja UEFA skratiti pretkola na samo jednu utakmicu, bez uzvrata. Domaćina bi određivao ždrijeb, ali uz uvjet da je u državi domaćinu povoljna epidemiološka situacija vezana za pandemiju virusa Covid-19.

Primjer, ako bi ždrijeb odredio da hrvatski prvak gostuje kod bjeloruskog, a UEFA procijeni da situacija u Bjelorusiji nije dobra i da bi se ta utakmica uz puno manje rizika održala u Hrvatskoj, tada bi se susret igrao u Hrvatskoj.

UEFA-ina je namjera da snosi dio troškove puta i boravka gostujućoj momčadi, ne bi li tako ublažila financijske izdatke i činjenicu da nema zarade od ulaznica na domaćoj utakmici. Jedan od uvjeta bit će u tom slučaju i da sve momčadi putuju charter-letovima, a ne komercijalnim linijama. Ta bi pravila o samo jednoj utakmici vrijedila za prva tri pretkola, dok bi se play-off Lige prvaka, vjerojatno i Europske lige, igrao kao i dosad, na dvije utakmice.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.