Hrvat priželjkuje poziv Dalića: ‘Iza mene je odlična sezona, volio bih doći u širi krug igrača za Euro‘

Datum objave: 02.08.2020.
Autor / izvor:
‘Klasu u obrani imamo za godine koje dolaze, a ja ću se pokušati približiti se tome društvu‘

Sezona je završila, nova počinje. Tako je to ovog ljeta, a prednjači Rusija. Igrači su tamo dobili tek nekoliko dana odmora, već se pripremaju za početak prvenstva, koje starta idućeg vikenda.

– Mi u prvom kolu igramo protiv Lokomotiva, ali tek u ponedjeljak ili utora (10. ili 11. kolovoza, nap.a.), jer Lokomotiv prije toga sa Zenitom igra Superkup. Ali da, odmora praktički i nema, iz jedne sezone odmah idemo u drugu – priča Filip Uremović, branič Rubina iz Kazanja, koji je ovih dana saznao da je najbolji duel-igrač ruskog prvenstva, osvojio je, dakle, najviše dvoboja. A istovremeno je i na samom vrhu po postotku točnih dodavanja.

Znači, iza njega je odlična sezona, uostalom, Rubin, koji je dobar dio sezone bio u borbi za ostanak, na kraju se ‘debelo‘ spasio.

– U jednom smo trenutku bili čak i nadomak mjesta koje vodi u Europu, nažalost, nismo uspjeli, završili smo 10. Mogli smo bolje, sigurno, ali s obzirom kakva je bila sezona i da smo se veći dio vremena borili za ostanak, na kraju se stvarno ne možemo požaliti. Posložili smo se, sad ćemo se i pojačati i vjerujem kako će se iduće sezone Rubin boriti za Europu.

A on, ne samo da je dobro igrao, nego je pred kraj sezone postao i kapetan.
– Da, baš sam bio ponosan. Naš se kapetan ozlijedio pa su meni dali traku, koja je to čast! Stranac sam, još uvijek mlad igrač, tek su mi 23 godine, a trener Sluckij ukazao mi je povjerenje. Kad ukupno gledam, baš odlična sezona, jako sam zadovoljan ovdje u Kazanju.

Sad kad se sve zbroji, Uremović je jedan od onih mladih igrača za koje se može reći da mu se isplatio rani odlazak u inozemstvo. Onako je, na mala vrata, otišao iz Dinama u Olimpiju, onda u Rusiju i tamo igra, stalno i uspješno.
– Otišao sam s 21 godinom, ne kao neki drugi, mlađi, ali istina, ispada da sam napravio dobar potez. Naravno, još je preda mnom puno dokazivanja, ali ove igre i napredak u Kazanju svakako su mi poticaj za daljnju karijeru.

Nije tajna, čuli smo da postoje konkretne ponude i upiti, da bi mogao čak i ovog ljeta napustiti Rubin?
– Ha, nikad ne manjka tih priča, nikad se ne zna što će biti. Ali, ja sam uistinu zadovoljan u Rubinu, trenutno razmišljam kao da ću ostati, snašao sam se i odlično se osjećam u klubu, ligi, gradu… U ovom trenutku otišao bih sam ako dođe neka prava ponuda, iz nekog velikog kluba. No, kaže, to su stvari kojima se ne treba opterećivati i koje je teško predvidjeti.

Može reći da su sad u Rusiji tri generacije hrvatskih stopera, veteran Ćorluka, nešto malđi Lovren i on, najmlađi među njima, koji tek dolazi.
– Haha, da, recimo tako. Drago mi je da je došao Lovren u Zenit, uvijek je lijepo vidjeti kad u ligu dođu velika imena, zvijezde, a još kad je to netko naš, tim bolje. Siguran sam da će se Dejan odlično snaći u Zenitu, koji je ove sezone bio najbolje posložena momčad, uvjerljivo i zasluženo je osvojio naslov. Nije da se protiv Zenita ne može igrati, može se, međutim, Zenitova je snaga što je najbolji od svih u tim tzv. malim utakmicama, tu ne kiksa. Dok neki drugi, poput CSKA recimo, često padnu baš u tim dvobojima gdje se očekuju bodovi.

Kad već spominje CSKA, tamo igraju odlični Nikola Vlašić te Kristijan Bistrović. Kao da Rusija iznimno paše našim igračima, svi su, zapravo, tamo vrlo cijenjeni.
– Točno, dobro nam ide, očito nam paše ruska liga. A što se Niksija tiče, stvarno je odličan, on odskače, ne samo u CSKA-u već i na razini čitave lige. Eto, neki dan su ga čitatelji najčitanijeg sportskog lista proglasili najboljim igračem lige, što dovoljno govori koliko ga ovdje cijene

.
Uremović je inače stoper, ali u zadnje je vrijeme igrao i desnog beka, nije mu to baš omiljena pozicija, ali vrlo često, nekako, završi na njoj.
– Imali smo problema s ozljedama, nemamo na toj poziciji baš previše opcija i onda je trener mene na desnog beka. Sve u redu, odigrao sam dobro, ne bunim se.

Naravno, nakon dobre sezone i uz odličnu perspektivu, u Rubinu ili negdje drugdje, može razmišljati o reprezentaciji. Euro je odgođen za godinu dana, iz njegova kuta to može biti prilika? Pogotovo što može pokriti i deficitarnu poziciju na desnoj strani?
– Ha, gledajte, naravno da svi žele igrati u reprezentaciji, naravno da bih volio doći u taj krug igrača, barem u širi krug reprezentativaca, bila bi mi to velika čast. No, isto tako, znam i kolika je konkurencija, osim ovih imena koja su već godinama u reprezentaciji, tu su još Pongračić, Benković, Katić, koji je sad, doduše, ozlijeđen… Ćaletu-Cara više i ne smatram mladim po tom pitanju, on je standardni reprezentativac. Tako da klasu u obrani imamo za godine koje dolaze, a ja ću pokušati svojim igrama, za početak, približiti se tome društvu.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.