‘HRVATI PONOVNO POKAZUJU ZAJEDNIŠTVO, KAO I UVIJEK KAD SU KRIZNE SITUACIJE’ I Zlatko Dalić dao podršku novoj kampanji Hanza Medije

Datum objave: 19.03.2020.
Autor / izvor:

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić podržao je kampanju Hanza Medije #ostajemdoma čiji je cilj buđenje svijesti da je najbolji način prevencije širenja koronavirusa ostanak kod kuće, a prije svega apelirao na zaštitu osoba starijih od 65 godina. Dalić je i sam promijenio način života.

Moramo biti odgovorni

– Ovo je trenutak u kojem svi moramo biti odgovorni. Našli smo se u problemu koji se tiče svih nas. Pogotovo starijih osoba. Dužni smo štititi jedni druge. Hrvatska u ovim trenucima ponovno pokazuje veliko zajedništvo, tako je to kod nas kad su krizne situacije: skupimo se i pomažemo jedni drugima. Sada moramo učiniti sve što možemo da se virus ne širi. Hrvatsko zdravstvo radi vrhunski posao, koliko primjećujemo, možda i najbolji u Europi, vrlo je bitno da im u tome pomognemo. Liječnicima, medicinskim sestrama i svima na kojima je najveći napor. Oni ulažu nadljudski angažman, a na nama je da ostanemo kod kuće. Nije vrijeme za druženja niti skupove. To je jedino što možemo učiniti i ne dvojim da je to potrebno i ispravno.

Od Svjetskog prvenstva u Rusiji nije imao mira, “letio” je na sve strane, sad je stao na kočnicu.

– Kao što sam rekao da mi je Svjetsko prvenstvo promijenilo život, da sam postao pretjerano okupiran, sad je sve obrnuto. Ne neki sam se način opustio jer nema pritisaka, poziva, putovanja… Koliko god je koronavirus zlo koje nas je snašlo, u takvim situacijama vide se i neke druge, pozitivne stvari, kao što je značenje obitelji i kolika je korist od toga da se držimo svi zajedno. Dakako, loše je što se događa za gospodarstvo i što će posljedice u raznim sektorima biti velike.

Bez velikih planova

Što ćete raditi doma? Ne samo da su vas “razvlačili” na sve strane, stalno ste bili na relaciji između Varaždina, gdje imate prebivalište, i Livna, gdje vam žive roditelji.

– Više ću vremena posvetiti sebi, svojoj edukaciji i stvarima koje nisam stigao prije. Čitat ću i sređivati što trebam. Isto tako još više ću se posvetiti obitelji i nekim privatnim temama koje nisam uspio riješiti. Nastojat ću sada obaviti sve što ne iziskuje putovanja. Puno se toga može učiniti i doma, pogotovo u današnje doba komunikacija. Što se tiče nogometa, nitko ne zna kad će se nastaviti sezona, pa po tom pitanju ne valja raditi neke velike planove.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.