Hrvatice u zanimljivoj u skupini sa Italijom i Švicarskom

Datum objave: 01.05.2021.
Autor / izvor:
U kvalifikacijama će sudjelovati 51 europska ženska vrsta, među kojima i hrvatska ženska nogometna reprezentacija
U petak je u Nyonu održan ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Svjetsko prvenstvo nogometašica koje će se 2023. godine održati u Australiji i na Novom Zelandu.
U kvalifikacijama će sudjelovati 51 europska ženska vrsta, među kojima i hrvatska ženska nogometna reprezentacija. Hrvatske nogometašice igrat će u skupini G u kojoj su i Italija, Švicarska, Rumunjska, Moldavija i Litva. Samo će pobjednice iz svake od devet skupina izboriti izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, dok će drugoplasirane ekipe ući u doigravanje.
Kvalifikacije počinju u rujnu ove godine, a trajat će do listopada 2022. kada je na rasporedu play-off. Svjetsko prvenstvo će se održati od 10. srpnja do 10. kolovoza 2023. Na posljednjem World Cupu 2019. u Francuskoj slavile su Amerikanke, a hrvatske nogometašice do sada nikada nisu sudjelovale na europskim i svjetskim prvenstvima.

https://www.vecernji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.