Hrvatska bez trojice ozlijeđenih, u prvih 11 ni Kramarić niti Vlašić, Lukakua će čuvati i – Brozović!?

Datum objave: 07.06.2021.
Autor / izvor:
Osim ozbiljnije ozlijeđenog Lovrena, još dvojica naših reprezentativaca nisu spremni za okršaj…

Izbornik Zlatko Dalić za utakmicu s Belgijom računa na 23 igrača. Iz kadra 26 zna se da nedostaje Dejan Lovren, koji je nešto teže ozlijeđen (medijalni kolateralni ligament koljena), te neće igrati niti na startu Eura s Engleskom, ali zbog lakših ozljeda na poštedi su Josip Brekalo i Joško Gvardiol.

Prema liječnicima, njihovi problemi nisu ozbiljni, no nije ih uputno forsirati. Tako ovog časa izbornik ima na raspolaganju samo trojicu stopera: Vidu, Ćaleta-Cara i Škorića. Još ranije je otpao Filip Uremović. Upravo su na stoperske pozicije ozljede najviše udarile.

A Marcelo Brozović kao zadnji vezni morat će pomoći stoperima u čuvanju Romelua Lukaku jer brzi i moćni napadač Intera glavna je prijetnja. Brozović dugo igra s njim pa mu zna sve karakteristike.

– Njega je jako teško zaustaviti, fizički je stvarno moćan. Koristi sve svoje prednosti, no kao i protiv svakog drugog suparnika, i protiv Lukakua treba biti koncentriran i dati najbolje od sebe – kazao je Brozović. Vida i Ćaleta-Car bit će posebno na udaru, ali i drugi im moraju asistirati. To će im biti pravi test za Harryja Kanea i Engleze.

Očekuje se da Vatreni krenu u postavci 4-2-3-1 u sastavu Livaković – Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Barišić – Brozović, Kovačić – Rebić, Modrić, Perišić – Petković. Na klupi će priliku čekati Kalinić, Sluga, Juranović, Bradarić, Škorić, Vlašić, Kramarić, Budimir, Oršić, Ivanušec, Pašalić i Badelj.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.