Hrvatska može dobiti svog Zlatana! Dalić ima savršen izlaz u crnom scenariju – povratak legende Vatrenih

Datum objave: 29.05.2021.
Autor / izvor:
Jasno je da će Dalić čekati Lovrena, no za protivnike kao što su Česi i Škoti, on bi bio penicilin

Nakon obnovljene ozljede Dejana Lovrena čiji je nastup na Euru dvojben, a kako je od ranije Filip Uremović iz sličnog razloga – ligamenta koljena, na rehabilitaciji, izbornik Zlatko Dalić mogao bi imati problema sa stoperima. Ako zaključi da mu Lovren neće moći pomoći i bude li tražio novo rješenje na pretpozivima mu od središnjih braniča stoji samo Marin Pongračić, koji se u Wolfsburgu nije naigrao ovog proljeća.

U Rovinju su na treningu bili Vida, Škorić i Ćaleta-Car. Izostanak Lovrena mogla bi biti velika šansa za Ćaleta-Cara za kojeg je Vedran Ćorluka kazao kako mu je vrijeme da izađe iz sjene.

No, nova konstelacija snaga sve bliže prvoj postavi gura i Joška Gvardiola, mladog dinamovca koji u modrom dresu već neko vrijeme ne igra stopera, ali to sigurno nije zaboravio.

U iščekivanju “raspleta Lovren“, jasno je da hrvatska obrana nije u dobrom stanju i da ne možemo biti sigurni kako će izgledati na Euru, a obrana je temelj uspjeha u svakom ekipnom sportu.

Najbolji posao Zlatko Dalić bi napravio kad bi nagovorio Vedrana Ćorluku da skine trenersku trenirku i odigra još jedan Euro. Iako se od reprezentacije oprostio prije tri godine, stalno je igrao za Lokomotiv, zadnju utakmicu imao je nedavno 16. svibnja i zapravo je i dalje nogometaš, premda je formalno objavio kraj karijere.

Danas je u Rovinju s reprezentacijom kao pomoćni trener, možda bi ga trebalo nagovarati, no ako doista otpadnu i Lovren i Uremović, a Pongračić ionako nije saživio još na pravi način s Vatrenima, Vedran Ćorluka bio bi najbolje moguće rješenje. Ne bi bio prvi koji bi se vratio u nacionalnu vrstu, ako je mogao Zlatan Ibrahimović, zašto ne bi i Ćorluka.

Jasno je da će Dalić čekati Lovrena, koji je šef obrane dokad god bude rezona, no za protivnike kao što su Česi i Škoti, Čarli bi bio penicilin.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.