Hrvatska ZAŠTITA OD ZARAZE JEDNA OD NAJSTROŽIH ZEMALJA: Stručnjaci s Oxforda objasnili kako je Hrvatska postala ‘prvak svijeta’ u borbi protiv koronavirusa

Datum objave: 07.04.2020.
Autor / izvor:
JEDNA OD NAJSTROŽIH ZEMALJA: Stručnjaci s Oxforda objasnili kako je Hrvatska postala ‘prvak svijeta’ u borbi protiv koronavirusa

“U ovom trenutku Hrvatska je poduzela sve mjere koje spadaju pod najstrože na našoj ljestvici. Kad smo ih uzeli sve u obzir, Hrvatska je prikupila 100 bodova na našoj ljestvici. Postoji još par zemalja koji su blizu tome: Indija je tu negdje, Južna Afrika je u sličnoj poziciji, ali definitivno, kada pogledamo sve mjere koje promatramo, Hrvatska je jedna od najstrožih zemalja kada pričamo o zaštiti od virusa COVID-19”, rekao je Toby Phillips, voditelj odjela za digitalna istraživanja Sveučilišta Oxford.

Važnost testiranja

Ipak, Hrvatska je na dnu po broju testiranja. “Otpočetka pandemije, testiranje je jako važno i na ovom istraživanju rade i epidemiolozi koji procjenjuju važnost mjera, i svi su nam oni rekli da je testiranje najvažniji korak u razumijevanju virusa i njegovog kontroliranja.

Trenutno u obzir uzimamo sedam različitih mjera koje ulaze u našu ljestvicu. Dodavanjem podataka o broju testiranja bi promijenilo rezultate na ljestvici, ali ne previše. Za Hrvatsku, ja očekujem da bi ostala pri vrhu ljestvice čak i kada ubacimo tako temeljite podatke”, pojasnio je Phillips.

Dodao je kako očekuju da će druge zemlje u narednih par tjedana pojačati svoj odgovor, pa će se i krivulja početi izravnavati sukladno tome. “To je naša hipoteza.”

https://net.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.