Hrvatski prvak dobro namučio ‘svemirski brod‘ iz Portugala, ali osjetili su svu snagu europskog prvaka

Datum objave: 03.12.2021.
Autor / izvor:
Sporting se nije šalio i nije dao Omišanima prodisati. Ipak, na kraju se i njihova mreža zatresla

Olmissum je u svom prvom europskom gostovanju osjetio svu snagu moćnog europskog prvaka Sportinga, momčadi koja ima budžet od četiri milijuna eura i igrače za poželjeti. Izgubiti 1:3 od “svemirskog broda” nije sramota, dapače, hrvatski prvak se hrabro suprotstavio, nije klonuo duhom od silnog pritiska. Nagrada za borbenost i požrtvovnost stigla je u 39. minuti kad je nakon krasne akcije s Postružinom kao igračem-vratarom, izigrana obrana Sportinga, a iz lijevog kuta je Nikola Pavić zabio iznad glave Guitte.

– Zeleno-plavi, Zeleno-plavi!!! – zaorilo se s tribine na kojoj su sjedili navijači Olmissuma.

Bila je to, inače, prava opsada u prvom poluvremenu, Sporting je lakoćom pleo opasne situacije na polovici Olmissuma, ali Bilandžić je samo jednom kapitulirao. U 9. minuti Alex Merlim je pronašao dovoljno prostora za snažan šut u rašlje s desetak metara, Postružin je zakasnio u blok, vratar Omišana nije mogao puno napraviti. Zanimljivo je da je trener Maretić netom prije pozvao time-out nezadovoljan što mu se momčad samo brani i ne uspijeva kvalitetno izaći prema Guitti (jedna intervencija u prvih 20 minuta). Moglo se čuti na tribinama kako Maretić pita igrače:

– Čega se bojite?

Prije i poslije toga Bilandžić je do odmora skupio devet obrana, a još u četiri navrata su njegovi suigrači izbijali s crte, Waltinho je zatresao gredu… Sijevalo je sa svih strana, tako da je 0:1 izgledalo sasvim pristojno. Interesantno je da je po UEFA-i Olmissum bio “domaćin”, pa je pogreškom zasvijetlilo na semaforu 1:0 za njih. Tek na upozorenje službenog spikera, tehničar semafora je ispravio anomaliju, a gledatelji su ga nagradili pljeskom.

U nastavku je tvrda “omiška stina” pukla već u 21. minuti, Cavinato je uspio progurati loptu pored Bilandžića u mrežu, a nakon toga se nadovezao svojim drugim pogotkom Alex Merlim u 24. minuti. Odnos snaga se nije promijenio, praktički se igralo samo na polovici Olmissuma, Sporting se nije šalio i nije dao Omišanima prodisati. Ipak, na kraju se i njihova mreža zatresla.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.