Hrvatski rukometaši uvjerljivo izgubili u velikom finalu, Nijemci prohujali do naslova u Varaždinu

Datum objave: 23.08.2021.
Autor / izvor:
Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je petu europsku kadetsku medalju

HRVATSKA – NJEMAČKA 20:34 (14:19)

HRVATSKA: Kuzmanović 1 (3), Mandić (9); Božičević 2, Lisac 2, Dujić, Car, Barbić 3 (3), Komljenović, Grubišić 1, Hršak 2, Zakić, Neralić, Raužan 3, Obradović, Jurišić 4, Šalić 2.

NJEMAČKA: Späth (2), Ludwig (8); Freihöfer 6, Klein 1, Bratzke 1, Leitz 4, Seitz 1, Kranzmann 3, Uscins 6, Fischer 3, Steinhaus, Krass 2, Schöttle 5, Ciudad Benitez 1, Seesing 1.

VARAŽDIN Arena. Suci: Daniel i Roberto Accoto Martins (Portugal).

SEDMERCI: Hrvatska 3 (3), Njemačka 2 (2).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Njemačka 10 minuta.


Hrvatska je dobila već petu medalju s Europskih prvenstava kadeta, treće srebro, a europske prvake slavi Njemačka koja je sad najuspješnija u ovoj kategoriji s ukupno tri zlata. Hrvatska je ostala na dva zlata osvojena 2006. i 2010., a ovo je i drugi put da smo na prvenstvu organiziranom u Hrvatskoj srebrni (2016. nas je u finalu dobila Francuska).

Lijevo krilo Ivan Barbić je u najboljoj sedmorci prvenstva, a Mislav Obradović je dobio nagradu za najboljeg obrambenog igrača.

Izabranici Kreše Ivankovića silno su željeli svoj nastup zaključiti zlatom, ali Njemačka je u dva susreta odigrana protiv nas pokazala da je jača. U susretu drugog kruga svladali su nas 26:23, u finalu s veliki 14 golova prednosti. Njemačka je i jedina reprezentacija bez poraza na ovom EP, tek joj je jedan bod uspjela uzeti Danska u skupini prvog kruga.

Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu. Njemačka je otvorila s 2:0, a u prvih 10 minuta naš “Nijemac” David Jurišić držao je Hrvatsku na egalu (4:4 i 5:5) s tri svoja gola, a po jedan su dodali Šalić i Grubišić. Do sredine prvog poluvremena bilo je izjednačeno, a Njemačka je susret potpuno okrenula u svoju korist tako što je svaku pogrešku ekspresno kažnjavala brzim pogotkom. Praktično pola njemačkih golova u prvom dijelu palo je na isti način, naša pogreška i lopta je već u rukama nekoga od Nijemaca, najčešće krila Kranzmanna i Leitza i na poluvremenu smo zaostajali 5 golova. U takvoj igri nisu mogle pomoći ni po 3 obrane Kuzmanovića i Mandića prema 4 njemačkih golmana (po dvije Späth i Ludwig), u prvih 30 minuta krila nam nisu dobila niti jednu loptu, a šut vanjske linije bilo je 1-3 Grubišić, 1-3 Lisac, 1-3 Hršak i 4-5 Jurišić.

Drugo poluvrijeme otvorio je obranom Mandić, ali je Božičević promašio šut s krila i to je na određeni način bila najava onoga što je slijedilo. U prvih 15 minuta nastavka zabili smo tek 2 gola, od čega samo jedan iz igre (Božičević u 38. minuti) i Nijemci su u 46. minuti imali okruglih +10 (16:26). Do kraja je ostalo samo pitanje konačne razlike.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.