Hvala Grčkoj i BiH: Mladi Vatreni idu na Euro! Talentirana generacija može zasjati na velikoj sceni

Datum objave: 18.11.2020.
Autor / izvor:
Nakon pobjede protiv Litve i poraza Škota u Ateni, poklopilo nam se i stanje iz ostalih skupina

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine plasirala se na drugo uzastopno Europsko prvenstvo u svom uzrastu, četvrto ukupno. Nakon 2000. 2004. i 2019. mladi će biti i na sljedećoj europskoj smotri u Sloveniji i Mađarskoj koja će se igrati u dva navrata. Grupna faza igrat će se u ožujku, a nokaut-faza krajem svibnja i početkom lipnja.

Čekali smo, nadali se, a sve nam se poklopilo. Hrvatska je najprije sa što većom gol-razlikom morala pobijediti Litvu. To je u Puli i učinila, slavili smo sa 7:0. Onda, moralo se dogoditi i to da Škotska ne pobijedi Grčku u Ateni. I to je “prošlo”. Grci su, a nije im trebalo, pobijedili Škotsku i tako promovirali Hrvatsku na drugo mjesto.

E tu je počelo gledanje na ostale skupine, jer na Euro prolazi pet od devet najboljih drugoplasiranih iz svih skupina.

Prva dva mjesta popunili su Švicarska i Portugal, a proći će i Island iz svoje skupine kada mu UEFA upiše administrativnu pobjedu od 3:0 nad Armenijom zbog slučajeva korone u armenskoj reprezentaciji. Znalo se da ćemo biti bolji od Sjeverne Makedonije i Austrije koje su i ranije izgubile izglede za prolazak, a postali smo bolji i od Poljaka koji od nas imaju lošiju gol-razliku.

To znači da nam je za prolazak na EURO trebala jedna od dvije situacije. Ili da Belgija ne pobijedi Bosnu i Hercegovinu na Koševu, ili da Rumunjska kod kuće ne dobije Dansku. I eto, prošla je već prva. BiH je sjajnom igrom nadigrala Belgijance u Sarajevu s 3:2… Tu smo! Unutra smo.

Nakon svih peripetija, nekih poraza ili remija, nakon onog vodstva u Škotskoj koje smo propustili, sreća se ovoj jako dobroj generaciji s Majerom, Ivanušecom, Gvardiolom, Musom, Šverkom i ostalima slatko nasmiješila.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.