Ivan Perišić između Nike Kovača i Mourinha: ‘Hrvat je spakirao kofere, jer ima ugovor u bruto iznosu…‘

Datum objave: 13.07.2021.
Autor / izvor:
U medijima s Apenina brojne su špekulacije oko budućnosti Interova hrvatskog ofenzivca

Talijanskim medijima dominiraju teme o Azzurrima i njihovom nastupu na Euru, te završnici Wimbledona do koje se probio Matteo Berrettini, no vijesti i špekulacija s mercata nikad ne nedostaje. Ivan Perišić često je spominjano ime ovih dana, pojedini objavljuju “ekskluzive“, drugi razne kombinacije.

Hrvatskom reprezentativcu ugovor s Interom istječe za godinu dana i logično je da prelomi – hoće li potpisati novi ili otići. Iako nije isključeno niti da odigra zadnju sezonu i potom odšteta slobodnih papira… Barem zasad još nije otpala ni ta opcija. Portal Interlive.it objavio je “ekskluzivu” da unatoč lijepim riječima novog trenera Simonea Inzaghija Perišić ostaje sa spakiranim kovčezima, jer ima ugovor za koji mu Inter u bruto iznosu godišnje daje devet milijuna eura, a istječe u lipnju 2022. Ovo je zadnja šansa da milanski klub zaradi nešto od njegove prodaje.

Navode kako imaju informaciju da Perišić za novi potpis traži ugovor na tri godine, s opcijom za četvrtu, u visini šest milijuna eura neto godišnje, što tjera od njega potencijalne kupce. Dodaju da se govori o interesu Wolfsburga, no tamo ne daju više od 3,5 milijuna eura neto godišnje. Kao niti u velikoj većini klubova Bundeslige. Inzaghi je govorio kako u njegovoj koncepciji igre trebaju krilnu igrači. Za Perišića je konkretno rekao:

– On je vrlo važan igrač. Čekam ga raširenih ruku. Može jako dobro djelovati u našem sustavu

No, koliko god sugestivno zvučalo da bi trebao i dalje nositi dres Intera, mediji to nisu shvatili kao konačno rješenje. Najviše zbog financijskih stavki… Pojedini ga guraju prema Monacu, tvrde da ga Niko Kovač želi kao što je bilo i kad je vodio Bayern. Stavljaju to u kontekst razmjene, jer Interu je zanimljiv Keita Balde, koji je radio s Inzaghijem u Laziju, a taj Senegalac ima ugovor s Monacom. U igri je uvučen i Jose Mourinho i njegov navodni interes da Hrvata ima u Romi.
Inter je aktivan na tržištu, s njim se povezuje u pojedinim napisima i Josip Brekalo. No, bez konkretnih potvrda da se radi o ozbiljnoj priči.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.