Izbornik Horvat trojicu igrača vratio kući i najavio zadnju utakmicu: ‘Oni su najveće iznenađenje EURA‘

Datum objave: 26.01.2022.
Autor / izvor:
‘Svi su sada počeli igrati rukomet, svi su ozbiljne ekipe i ako uđeš malo lošije u utakmicu…‘

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju sutra čeka susret 4. kola drugog kruga natjecanja skupine 1 na Europskom prvenstvu protiv Nizozemske, a izbornik Hrvoje Horvat i njegovi igrači očekuju težak posao jer Nizozemci igraju brz i agresivan rukomet.

“Nizozemci su najveće iznenađenje ovog prvenstva. Izbacili su domaćina. Igraju brz i moderan rukomet. Moramo se dobro pripremiti na njihovu agresivnost u obrani, na tranziciju prema naprijed, zabijaju puno lakih golova”, najavio je sljedećeg suparnika Hrvatske izbornik Horvat istaknuvši kako su sada svi već umorni.

“Igra se svaki drugi dan, malo nas je poremetila i korona. Nisu svi fizički spremni, radimo što se može”, dodao je, naglašavajući kako će sutrašnja utakmica protiv Nizozemske biti fizička zahtjevna.

Da Nizozemci igraju brz rukomet i da će to biti najveći problem sutra slažu se i Ivan Pešić, Ante Gažda i Marin Jelinić.

“Posebno je teško vratarima jer se ne zna tko gdje šutira. Nizozemci se pokazali odličan rukomet. Ako uspijemo zaustaviti njihovu kontru i polukontru, mislim da smo napravili dobar dio posla. Svi su sada počeli igrati rukomet, svi su ozbiljne ekipe i ako uđeš malo lošije u utakmicu, teško je dobiti bilo koga”, istaknuo je vratar Ivan Pešić, dodajući da će utakmica biti energetski zahtjevna za njega i suigrače.

Ante Gadža, koji je odlučio utakmicu protiv Islanda, ističe da iako Hrvatska nije ostvarila svoj glavni cilj na ovom prvenstvu, a to je prolazak u polufinale, ipak je pokazala “jedan karakter i borbenost”.

“Mislim da smo time položili, ekipa je zaslužila pobjedu protiv Islanda. Nije se bilo lako podići, dogovorili smo se da ćemo odigrati kako treba i sretni smo zbog toga”, kazao je Gadža osvrnuvši se na Nizozemce, sljedećeg suparnika Hrvatske.

“Igraju lijep rukomet, možda najljepši na turniru. Brzi su, nezgodni, obrana će imati puno posla. U napadu ćemo probati koncentrirani jer su brzi u protunapadu, to im je najjači adut”, zaključio je Gadža.

Jelinić je istaknuo da će se on i njegovi suigrači unatoč umoru jer se igra puno utakmica u malo dana, pripremiti što bolje za tu zadnju utakmicu i dati sve od sebe.

Izbornik Horvat oslobodio je daljnjih obaveza u reprezentaciji Šimu Ivića, Vladu Matanovića i Ivana Sliškovića te im je dozvolio povratak u njihove klubove. Na zadnjem PCR testiranju čiji su rezultati došli jutros, svi igrači i članovi stručnog stožera bili su negativni.

Utakmica protiv Nizozemske je na rasporedu danas u 18.00 sati.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.