Izvedba ‘vatrenih’ za pamćenje: Hrvatska srušila Rusiju na Poljudu i osigurala SP u Kataru!

Datum objave: 14.11.2021.
Autor / izvor:
Hrvatska nogometna reprezentacija osigurala je nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru zahvaljujući autogolu Kudrjašova u 81. minuti unatoč teškim uvjetima na Poljudu…

Neće moći, dragi Karpine. Svi ovi blokovi i bedemi u obrani nisu sprječili Hrvatsku da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru! ‘Vatreni’ su na natopljenom Poljudu uspjeli slomiti Rusiju zahvaljujući autogolu Kudryashova u 81. minuti.

Od prvog smo trenutka zagospodarili terenom i pokazali što znamo i što želimo, a teški uvjeti u Splitu nisu nikako išli u prilog našoj tehnički fantastično potkovanoj momčadi.

Pucali smo, kombinirali, napadali, ali nismo uspjeli u prvom dijelu probiti Safonova. Rusi su igrali u dvostrukom, trostrukom bloku, a naši su se orijentirali na napade preko bokova, no ubačaji Juranovića i Sosa nisu nikoga pronalazili.

Rusi su prvi posegnuli za zamjenama, Karpin je izvadio praktički sve ofenzivno što ima i ubacio valjda sve defanzivno orijentirane igrače s klupe, a uskoro je Dalić izvadio Vlašića, a ubacio Petkovića.

Uvjeti u drugom dijelu bili su još teži, lokva je bila na lokvi, no naši su se borili kao lavovi i došli do zasluženog vodstva u 81. minuti autogolom Kudryashova. Sosa je ubacio s lijeve strane, ovaj se oklizao te u pokušaju otklanjanja opasnosti, utrpao loptu u svoju mrežu.

Hrvatska nogometna reprezentacija tako se šesti put plasirala na Mundijal, a Južna Afrika 2010. će zasad i dalje ostati jedino Svjetsko prvenstvo na kojem Hrvatska nije igrala od svoje neovisnosti. Također, to je naše šesto uzastopno veliko natjecanje te treće na koje će nas povesti Zlatko Dalić koji je tako prestigao Bilića i Ćiru koji su vodili Hrvatsku na dva velika natjecanja.

https://www.24sata.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.