Kako na Wembley i Hampden?

Datum objave: 09.06.2021.
Autor / izvor:
Na veličanstvenom stadionu u Londonu odigrat će se ukupno osam utakmica na ovom Euru. ‘Vatreni’ će otvoriti Wembley, a mi se nadamo da će ga i ‘zatvoriti’…

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju na Wembleyu otvara Europsko prvenstvo protiv Engleske. Osim tog dvoboja, stadion u Londonu će također ugostiti i ostale utakmice grupne faze Engleza, jednu utakmicu osmine finala, kao i oba polufinala te finale.

Što je od liječničke dokumentacije potrebno za ulazak na stadion? Za sve starije od 11 godine potreban je dokaz o potpunom cijepljenju, odnosno o primanju obje doze najmanje 14 dana prije utakmice. Oni koji nisu primili obje doze će, pak, morati pokazati negativan test na koronu ne stariji od 48 sati.

Uefa je ranije izjavila da je glavni cilj održati ‘sigurno natjecanje’ te da radi s “lokalnim Vladama i zdravstvenim organizacijama kako bi osigurali da se svi drže propisanih mjera zemalja domaćina”.

Na Wembley će smjeti ući 25 posto kapaciteta stadiona, odnosno maksimalno 22.500 navijača.

Nakon otvaranja na Wembleyu, Hrvatska seli u Škotsku na Hampden Park gdje će odigrati svoje preostale dvije utakmice grupne faze (Škotska i Češka). Tamo će se na stadion moći ući bez potvrde o cijepljenju ili negativnom testa na koronu, kažu iz Uefe.

Ipak, to ne znači da ćete tako lako moći na druge dvije utakmice jer Škoti imaju rigorozna pravila da biste uopće ušli u zemlju. Dolazite li iz Hrvatske, trebate se testirati na koronu prije putovanja, platiti 170 funti za testove drugi i osmi dan karantene i izolirati se deset dana.

https://www.24sata.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.