Kakva bi to bila skupina: Vatrenima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo prijete i Srbija, BiH…

Datum objave: 28.11.2020.
Autor / izvor:
Već 7. prosinca bit će održan ždrijeb skupina kvalifikacija za svjetsku smotru 2022. godine.

Hrvatska nogometna reprezentacija bit će nositelj u europskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022 uoči ždrijeba 7. prosinca, objavio je Međunarodni nogometni savez (FIFA).

Aktualni svjetski doprvaci potvrđeni su kao nositelji skupine zajedno sa selekcijama Francuske, Belgije, Engleske, Njemačke, Portugala, Španjolske, Italije, Nizozemske i Danske, s kojima neće moći igrati.

Virtualni ždrijeb bit će održan u Zuerichu 7. prosinca, u prvih pet skupina bit će po pet reprezentacija, a u ostalih pet po šest momčadi.

Europske kvalifikacije za mundijal u Kataru započet će u ožujku sljedeće godine, a završit će u studenome.  Izravni plasman osigurat će deset pobjednika skupina, dok će deset drugoplasiranih u baraž zajedno sa još dvije reprezentacije iz Lige nacija u sezoni 2020/2021.

Raspored u ždrijebu:

1. jakosna skupina: Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španjolska, Italija, HRVATSKA, Danska, Njemačka, Nizozemska

2. skupina: Švicarska, Wales, Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, Srbija, Turska, Slovačka, Rumunjska

3. skupina: Rusija, Mađarska, Irska, Češka, Norveška, Sjeverna Irska, Island, Škotska, Grčka, Finska

4. skupina: BiH, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Albanija, Bugaska, Izrael, Bjelorusija, Gruzija, Luksemburg

5. skupina: Armenija, Cipar, Farski otoci, Azerbajdžan, Estonija, Kosovo, Kazahstan, Litva, Latvija, Andora

6. skupina: Malta, Moldavija, Liechtenstein, Gibraltar, San Marino

————————————————————————————

FIFA: Vatreni pali na 11. mjesto

Hrvatska nogometna reprezentacija pala je za dvije pozicije i sada je jedanaesta na FIFA ljestvici najboljih selekcija svijeta.

Hrvatska je ispala iz TOP 10 na ljestvici za studeni s obzirom na poraze u Ligi nacija od Švedske i Portugala, te neriješeni ishod s Turskom u prijateljskoj utakmici, pa su izabranici Zlatka Dalića u odnosu na listopad izgubili 17 bodova.

Hrvatsku su preskočili Meksiko i Italija, ali su “Vatreni” ostali nositelji u europskim kvalifikacijama za SP 2022 kao sedma europska reprezentacija po renkingu.

Iza Hrvatske su na FIFA renkingu Danska, Njemačka i Nizozemska od nositelja prve jakosne skupine kvalifikacija koje je u petak objavila FIFA.

Među vodećim reprezentacijama svijeta nije bilo većih promjena, prva je i dalje Belgija ispred Francuske, Brazila, Engleske, Portugala i Španjolske, dok je Argentina zamijenila Urugvaj na sedmom mjestu. Najveći pad zabilježila je Kolumbija koja je također ispala iz TOP 10 i sada je 15.

1. ( 1.) Belgija 1.780 bodova 2. ( 2.) Francuska 1.755 3. ( 3.) Brazil 1.743 4. ( 4.) Engleska 1.670 5. ( 5.) Portugal 1.662 6. ( 6.) Španjolska 1.645 7. ( 8.) Argentina 1.642 8. ( 7.) Urugvaj 1.639 9. (11.) Meksiko 1.632 10. (12.) Italija 1.625 11. (9) HRVATSKA 1.617

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.