‘Kale se 10 godina odazivao u repku i dobivao 20-30 minuta’

Datum objave: 14.04.2020.
Autor / izvor:
Normalno da se nećeš veseliti golu kao kada ga ti zabiješ, ali kroz taj proces možeš rasti i razviti se u velikog čovjeka, rekao je Milan Badelj o “slučaju Kalinić” sa SP-a 2018. godine

Normalno da se nećeš veseliti golu kao kada ga ti zabiješ, ali kroz taj proces možeš rasti i razviti se u velikog čovjeka, rekao je Milan Badelj o “slučaju Kalinić” sa SP-a 2018. godine

Dalić je nakon startne pobjede nad Nigerijom (2-0) iz momčadi izbacio Nikolu Kalinića koji “nije bio spreman za ulazak u igru” i poslao ga nazad u Hrvatsku.

– On je fenomenalan momak, tu nema dileme, i bit će naš prijatelj. No mislim da mu se nakupilo puno toga kroz godine i eskaliralo je u najgorem mogućem trenutku za njega i za nas – rekao je Vedran Ćorluka o “slučaju Kalinić”.

– Znao je i sam da je pogriješio, nije mu to nitko trebao govoriti. Zaslužio je biti dio te priče i imati tu srebrnu medalju. Deset je godina dolazio u reprezentaciju i dobivao po 20-30 minuta.

Dalić je dvojio uoči Nigerije krenuti s Mandžukićem ili Kalinićem u vrhu napada, ali zbog agresivnosti i trke izabrao je Mandžukića.

– Nije jednostavno biti na klupi, svatko misli da mora igrati i u tom je slučaju i on očekivao. Ja sam isto imao takav pogled nakon odlične sezone, da ću imati više minuta, ali izbornik je odlučivao tko će igrati – izjavio je Andrej Kramarić, povučena špica iz te uvodne utakmice.

– Kale je moj prijatelj, zajedno smo ponikli u Hajduku i znam ga 20 godina. Znam kakav je momak, kakav je igrač i koliko je propatio u reprezentaciji. Pukao je u krivom trenutku – dao je svoje viđenje Ivan Perišić, a za njim i Milan Badelj.

– Nogomet je kolektivna igra, možeš biti ljut kad ne igrač, ali moraš pokazati poštovanje prema onome tko igra. Normalno da se nećeš veseliti golu kao kada ga ti zabiješ, ali kroz taj proces možeš rasti i razviti se u velikog čovjeka.

No taj eksces nije trajno uzdrmao reprezentaciju jer pala je Argentina, koju je onim volejem načeo Ante Rebić.

– Opet bih isto ponovio, tko zna kako bi završilo da sam išao komplicirati – jednostavno je to opisao napadač Milana.

Pa su se nakon njega nadodali Modrić i Rakitić i razbili Messija i društvo.

– Moram pohvaliti izbornika koji je odlično složio taktiku. Marcelo Brozović odradio je fenomenalan posao na Messiju, ja se ne sjećam je li najbolji igrač svijeta imao ijedan zapažen potez na utakmici – prisjećao se Ćorluka hvaleći izbornika i Broza.

– Nakon Argentine shvatili smo da je to stvarno to, da možemo napraviti nešto veliko – kazao je kapetan Modrić.

Pa je uslijedio Island, a ostatak u nokaut-fazi znate.

https://www.24sata.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.