Katastrofa! Čudesni golman Crne Gore nakon Slovenije uništio i Hrvatsku na EURU!

Datum objave: 21.01.2022.
Autor / izvor:
Crna Gora je sa 32:26 pobijedila Hrvatsku i nastavila svoju bajku na Europskom prvenstvu

Hrvatska – Crna Gora 26:32 (9:15)

BUDIMPEŠTA MVM Arena. Gledatelja 5.000. Suci: Jorum i Kleven (Norveška).

HRVATSKA: Pešić (5), Alilović (3); Mandić 1, Jelinić 2, Čupić 7 (4), Glavaš, Šipić 3, Marić 1, Načinović 2, Slišković, Lučin 2, Gojun, Cindrić 5, Gadža 2, Martinović 1, Ivić. Izbornik Hrvoje Horvat

CRNA GORA: Simić (14), Matović (1); M. Vujović 7 (1), Lasica 2, Lazović, Simović, Grbović 5, Kaluđerović 1, Anđelić, Ševaljević 4, Čavor 4, B. Vujović 7, F. Vujović, Čepić, Vujačić. Izbornik Zoran Roganović

SEDMERCI: Hrvatska 4 (4), Crna Gora 2 (1), ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Martinović 3, Gojun 11, 40), Crna Gora 10 minuta (Lazović 4, 9, Lasica 20, 44, Simović 28, Anđelić 45), IGRAČ UTAKMICE: Branko Vujović.


San o borbi za polufinale čini se umro je već na startu u Budimpešti porazom od Crne Gore. Nadigrani smo, izgledali smo slabo, imali -6 na poluvremenu u kojem smo zabili 7 golova iz igre. To što je Hrvatska igrala u šarenom sastavu, to nije apsolutno nikakvo opravdanje za bilo što.

Da će nam biti teško, Crna Gora je poručila prolaskom skupine u kojoj je dobila dvije utakmice. Obnovili smo sastav kako smo mogli, vratio se David Mandić i svi su očekivali srčanu Hrvatsku. Ali, na terenu je to ispalo sasvim obrnuto. Nismo vidjeli Mandića u prvom dijelu, nismo vidjeli agresivnost, nije nas obrana uspjela vaditi, a Pešić nije uspio parirati Simiću na drugog strani.

Crna Gora je imala problema, makar je ulazak Čavora neke stvari osvježio. No, nije bilo Stevana Vujovića, Božovića i Melića koje su najavili, nakon samo 9 minuta ostali su bez prvog igrača obrane Vuka Lazovića koji je zaradio duplo isključenje. Ali su se borili, radili sve ono što mi nismo i isplatilo im se na kraju.

Hrvatska je izgledala sporo i dosadno. Protiv takve igre Crna Gora je dominirala. Martinoviću su lopte letjele svukuda, što je na trenutke izgledalo nevjerojatno, a onda je još Ivić dopunio njegovo loše izdanje. Dok je vukao Cindrić bilo je još nekako, a kada nije ni on bilo je nikako, a pokazivao je već na sredini prvog dijela da bi rado izmjenu. Miloš Vujović je u trenutku kada je Lazović zaradio duplo isključenje išao na prednjeg u 5-1 i još dodatno usporio našu igru, da bi je potpuno naplatio nadahnuti vratar Simić sa 7 obrana u prvom dijelu.

Zaradila je Crna Gora i lake golove, na praznu mrežu, bila je mirna i strpljivo čekala svoje prilike da bi nakon 30 minuta imala velikih +6. Zabili smo 7 golova iz igre i to po sebi govori sasvim dovoljno. Kratko rečeno to nije ličilo ni na što. Pokušavao je Horvat i sa Sliškovićem i s promijenjenom obranom, ali nismo se uspijevali pokrenuti, jednostavno djelovali smo mrtvo za razliku od protivnika koji je bio na krilima prvog kruga. Nadmoć su dokazali dalekometnim šutovima Ševaljevića i Branka Vujovića, dok je naša obrana bila daleko od kontakta, a samo nešto malo navrata blok je uspio stići zatvoriti stvari. Ovo je definitivno bilo najgore naše poluvrijeme na ovom Euru. I još kao detalj lošeg u svemu, imali su Crnogorci duplo više isključenja, a uvjerljivo su vodili, pa nam odigrali i dupli cepelin u trokutu Branko Vujović – Miloš Vujović – Lasica. To je zaslužilo pljesak.

Morali smo se buditi, potpuno, a to na minus 6 nikad nije lako. Mirko Alilović je stao na gol, Mandić na prednjeg u obrani 5-1, Načinović u sredinu obrane, odmah smo išli sa 7 na 6 u napadu. Sve s nadom da ćemo se pokrenuti.

Krenuli smo sa 2:0. Alilović 2 obrane, Načinović gol, a onda odmah time out Zorana Roganovića, jer je počelo onako kako nije želio. Napali su nas 7 na 6, smirili situaciju, pa se vratili brzo na +6 (12:18). Angažiranji smo bili, ali za stizanje je trebala kud i kamo jača obrana s kojom smo imali dosta problema. Crnogorci sa svojom nisu, vratili su Lazovića što je bila mala kocka, ali realna. Radili su puno više prekida od nas, to je dosta umaralo i nije na išlo u prilog. Morali smo biti strpljivi i čekati priliku.

Crna Gora je igrala strpljivo, duge napade, a sjajnim šuterima remetila nam pokušaj dobre obrane. Dominirao je Branko Vujović.

Horvat je na -6 pokušao time outom dati posljednji podstrek obrani, jer bez nje nismo mogli. Vratio se Pešić na gol, jer nakon početnog zanosa Alilović nije donio veći plus. Tražili što se moglo da bi probali loviti minus.

Branko Vujović je bio nerješiv problem, pa je odletio Mandić, došao Jelinić, ali se nismo micali naprijed nego nazad. Ćavor je pomogao u tome, ali i Simić je sjajnim obranama kojim je razoružao naše napadače i u zicerima. Nadigrani smo, nema se tu što drugačije reći. Crna Gora je je u svakom trenutku znala što želi i zasluženo osvojila svoja dva prva boda u drugom krugu. A nas čeka Danska za dva dana…

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.