Lovren kao svjedok evolucije pod Kloppom otkrio što im je karizmatični Nijemac donio

Datum objave: 20.04.2020.
Autor / izvor:

Dejan Lovren otkrio je kako podnosi karantenu u kojoj se nalazi cijela momčad Liverpoola te što je Jurgen Klopp napravio da je podigao momčad na razinu na kojoj igra danas.

“Uvijek smo gladni uspjeha i ostat ćemo gladni. To je ono što nas gura. Želimo pokazati svima za što smo sposobni”, kazao je branič Liverpoola i hrvatske reprezentacije Dejan Lovren u razgovoru za klupsku stranicu Redsa.

Lovren se kao i većina sportaša nalazi u karanteni čekajući mogući nastavak engleskog prvenstva. Liverpool devet kola prije kraja ima čak 25 bodova više od drugoplasiranog Manchester Cityja i pitanje prvaka praktički je riješeno. No nastavak prvenstva i dalje je upitan.

Lovren i njegovi suigrači održavaju razinu kondicije slijedeći pojedinačne programe treninga od kuće i čekajući da se situacija povezana s koronom smiri.

“Težak je trenutak za sve. Nitko nije na ovo navikao i nitko nije bio spreman,” rekao je Lovren.

“Jedino što možemo učiniti jest ostati kod kuće i slušati savjete vlade kako bismo još više smanjili probleme. Ostanite kod kuće i ostanite pozitivni, ostanite zdravi jer trebamo čuvati živce. Naravno, doći će trenutak kada će se sve vratiti u normalu. Ostanite pozitivni,” poručio je.

Lovren, koji je sada na Anfieldu gotovo šest godina, bio je svjedokom postupne evolucije pod Jürgenom Kloppom.

“Klopp je svima pokazao da ima sposobnosti i vještine i da zna upravljati ekipom u lošim i u dobrim trenucima. Nismo prestali s radom, to je glavna stvar. Ostali smo gladni. To nam je donio. Uvijek smo gladni i ostat ćemo gladni. To je ono što nas gura. Želimo pokazati svima za što smo sposobni,” kazao je te dodao: “Važno je napraviti miks između mladih igrača, igrača srednje dobi i iskusnih igrača. Mislim da ga imamo, ovo je sjajna ravnoteža.”

Lovren je u dresu Redsa upisao 184 nastupa i postigao osam golova. Osvojio je Ligu prvaka (2019), igrao još jedno finale (2018) te finale Europske lige (2016).

“Navikli smo igrati velika finala i velike utakmice i znamo kako se njima upravlja. Čak i kad gubimo, znamo što učiniti. Zbog toga je važno imati ravnotežu u ekipi. Ako idućih godina zadržimo važne igrače i jezgru tima, samo ćemo rasti,” naglasio je.

https://gol.dnevnik.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.