Luka Modrić izabran u najbolju momčad desetljeća! Evo u kakvom se društvu velikana našao hrvatski maestro

Datum objave: 28.01.2021.
Autor / izvor:
Pored brojnih priznanja i nagrada, ova se čini posebna za kapetana Vatrenih.

Novo veliko priznanje u svojoj bogatoj karijeri dobio je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i svojedobno najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić. Institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) ga je uvrstio u idealnu momčad proteklog desetljeća (2011. do 2020.).

Svojim je nastupima u protekloj dekadi naš “maestro” zaslužio da ga se postavi u sredinu terena, zajedno s još dva velikana minulog razdoblja – njegovim suigračem Tonijem Kroosom te Barceloninom ikonom Andresom Iniestom.

Inače, IFFHS je osnovan 80-tih godina prošlog stoljeća, a već godinama dodjeljuje razne nagrade, pa i one za najbolje nogometašice i nogometaše. Ovim je izborom potaknuo mnoge priče, jer kao što se može vidjeti, unutra nema Gerarda Piquea, a pored Messija, Ronalda i Lewandowskog mnogi su veliki napadači ostali izvan udarnih 11.

Nema tako primjerice imena kao što su Zlatan Ibrahimović, Neymar, Gareth Bale i Sergio Aguero.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.