‘Mislim da će CSKA prodati Vlašića, a ponuda će biti ogromna nastavi li Nikola ovako igrati!‘

Datum objave: 15.12.2020.
Autor / izvor:
Ivica Olić danas je pomoćnik Zlatka Dalića, ali idalje odlično upućen u ruske nogometne aktualnosti

Ivica Olić trebao je prošlog četvrtka biti u Maksimiru, žarko je želio pogledati sudar svoja dva bivša kluba. Olić je u Moskvi ostavio ogroman trag, tri puta je s moskovskim CSKA osvajao rusko prvenstvo, po dva puta Ruski kup i Superkup, a osvojio je i Kup UEFA u sezoni 2004./05. S Modrima je pak uzeo prvenstvo u sezoni 2002./03.

– Baš sam želio biti na toj utakmici, ali, eto, ova situacija s koronom me zaustavila – veli nam Olić.

Ne može sam

Zanimalo nas je kako komentira da CSKA nije uspio u Europskoj ligi, kako gleda na činjenicu da je moskovski klub u posljednje vrijeme uplovio u krizu?

– Do dovođenja Nikole Vlašića, oni praktički pet godina nisu nikoga kupovali. Nisu bili aktivni, nisu se pojačavali. Sad su doveli tri igrača, Ejukea, Fuchsa i Argentinca Gaicha. A zapravo je jedino pravu minutažu imao Ejuke od sva tri pojačanja u koja su uložili preko 30 milijuna eura. Makar, sva ta pojačanja se nisu pokazala kao pojačanja. Tako da je cijeli CSKA spao na – Nikolu Vlašića! On je najbolji iz utakmice u utakmicu, on je lider, glavni igrač. Ali on ne može sam.

Kaže nam da razgovora s mnogima u Rusiji…

– Bili to stručnjaci, bili to novinari, svi se slažu u jednom – CSKA ima samo jednog igrača koji je top klasa, to je Vlašić. Ostali su tako-tako, zato ove sezone nisu uspjeli u Europi, zato su se doveli u situaciju da im utakmica u Maksimiru nije ništa značila. Njima će biti teško i u ruskom prvenstvu, makar su ovoga trenutka treći, s četiri boda zaostatka iza Zenita. No, držim da će im biti jako zahtjevno ostati u borbi za naslov prvaka.

Adekvatna ponuda

Zanimalo nas je hoće li CSKA prodati Nikolu Vlašića ako stigne prava ponuda?

– Mislim da će CSKA prodati Vlašića! Ukoliko dođe prava ponuda, siguran sam u to. CSKA je dosad dosta mladih igrača pokušao profilirati i dovesti ih do razine s koje se dobro prodaje, kao što je to bio slučaj s Golovinom. Nekoliko godina nisu bili konkurentni za naslov prvaka Rusije, Zenit je dominirao. Ove sezone su zaista uložili ogroman novac za ruske prilike, jer kad se uloži preko 30 milijuna eura, onda je to za Rusiju ogroman novac. No, ponavljam, pojačanja se nisu iskazala. Ali, vratimo se Vlašiću. Ne sumnjam uopće da će za njega stići adekvatna ponuda. I to će se dogoditi nakon Europskog prvenstva. Ukoliko Nikola bude nastavio ovako igrati, ponuda će biti ogromna. Tu će CSKA biti zadovoljan i prodat će ga. Očigledno jest da je Vlašić prerastao CSKA.

A hoće li CSKA nakon neuspjeha u Europskoj ligi smijeniti trenera Viktora Gončarenka?

– Mislim da dosta dobro poznajem prilike u CSKA. Na temelju toga zaključujem da se to neće dogoditi. Oni imaju dosta strpljenja s trenerima, tako da držim da će Gončarenko ostati. CSKA je prekrižio Europsku ligu, ali sad će biti ključno da se ostane u priključku u borbi za naslov prvaka. Jer, s obzirom da su uložili toliki novac, očigledno imaju ambicije za to prvo mjesto. CSKA želi srušiti Zenit. Međutim, sad se konsolidirao i Spartak. Mislio sam da će Zenit, s obzirom na njihov roster igrača, lagano osvojiti prvenstvo, no, ponavljam, ukoliko bude ostao u utrci za prvim mjestom, Gončarenko će ostati trener, oprostit će mu neuspjeh u Europskoj ligi.

Za kraj smo Olića, člana stručnog stožera reprezentacije, pitali za komentar hrvatske skupine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Eto, s nama su Rusi, protivnici iz četvrtfinala Svjetskog prvenstva…

– Vidjeli smo na Svjetskom prvenstvu da Rusija ima glavu i rep. Izbornik Stanislav Čerčesov je autor jako dobre atmosfere, posložio je dobru reprezentaciju. Njihova prednost jest što svi igrači igraju u ruskoj ligi, dosta ih igra u Zenitu, CSKA-u i Lokomotivu. Ima ih na okupu u svojoj državi, može ih stalno pratiti. Ali, kad govorimo o našoj skupini, ne treba tzv. “male” reprezentacije Sloveniju, Cipar i Maltu podcjenjivati. Ključno jest da se na tim utakmicama ne gube bodovi. Ne sumnjam da će Hrvatska u sudarima s najjačim reprezentacijama, Slovačkom i Rusijom, biti prava, tako da sam veliki optimist pred početak kvalifikacija – zaključio je Olić.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.