Na pomolu ogroman transfer u Englesku: Postaje li Borna Sosa jedan od najskupljih u povijesti HR nogometa?

Datum objave: 24.11.2021.
Autor / izvor:
Cijena mu munjevito raste, a legenda je spremna izdvojiti dvostruko više od njegove tržišne vrijednosti

Steven Gerrard nedavno je preuzeo klupu Aston Ville i odmah se navijačima predstavio pobjedom nad Brightonom (2:0), a osim o uspješnom debiju, u engleskim se medijima naveliko piše i o njegovim željama.

Tako se već nekoliko puta u kontekstu pojačanja spominjao Borna Barišić, igrač s čijim se kvalitetama upoznao još kao strateg škotskih Rangesa, a sada se na Otoku, ali i u Njemačkoj pojavila nova priča koja uključuje ime još jednog Hrvata.

“Aston Villa i Gerrard žele Bornu Sosu“, vijest je to koja je osvanula i u Bildu.

Prema uglednom njemačkom mediju, Stuttgart je zbog čitave situacije s koronavirusom izgubio 80 milijuna eura i taj gubitak morat će nadoknaditi transferima. Onaj Borne Sose navodi se kao jedan od izglednijih, a kao iznos koji je engleski klub spreman izdvojiti za 23-godišnjaka koji igra na poziciji lijevog bočnog spominje se čak 30 milijuna eura. A to je, napomenimo, gotovo pa dvostruko više od njegove tržišne vrijednosti (16 milijuna).

Zanimljivo je za spomenuti i da je Sosa igrač čija cijena munjevito raste. Naime, prije svega 12 mjeseci njegova je vrijednost prema Transfermarktu iznosila “samo” tri milijuna eura.

Sosa je od odlaska iz zagrebačkog Dinama za Stuttgart odigrao 67 utakmica pritom upisavši dva pogotka i 18 asistencija. Nijemci su ga, podsjetimo, 2018. platili šest milijuna eura.

Ostvari li se ovaj transfer i plati li Aston Villa za Vatrenog 30 milijuna eura, Borna će ući u TOP 5 transfera hrvatskih nogometaša. Najskuplji je još uvijek Mateo Kovačić za kojeg je Chelsea izdvojio 45 milijuna eura. Kovačić drži i drugo mjesto s 38 koliko je za njega dao Real Madrid. Luka Modrić je na trećem (35), a Nikola Vlašić na četvrtom mjestu (30)

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.