Najbolju preporuku Zlatku Daliću dao je Niko Kranjčar i – pogodio: ‘On je najbolji igrač Dinama!‘

Datum objave: 06.11.2021.
Autor / izvor:
Gledao ga je Niko iz maksimirske lože, navijao je za njega i svoju najveću ljubav Dinamo…

Tko je najbolji Dinamov igrač? Bruno Petković! Ako je pravi, užitak ga je gledati. Rekao je to Niko Kranjčar u razgovoru s novinarima dan prije utakmice s Rapidom, povodom svečanog otvaranja pomoćnog terena broj 3 u Maksimiru, koji će se, zahvaljujući glasovima navijača preko “fan tokena” kroz aplikaciju Socios, zvati po Zlatku Kranjčaru.

Svakom nogometnom šmekeru staroga kova sviđa se Petković kad ima svoj dan, no kao da su upravo Nikine riječi inspirirale Brunu da u uzvratu s Bečanima bude – čovjek odluke, najbolji među podjednakima u momčadi Damira Krznara, koja je napokon funkcionirala onako kako bi navijači “plavih” željeli da funkcionira – uvijek.

Bruno Petković je igrač koji traži “poseban tretman”, koji neće pogledati trenera kad ga zamijeni prije kraja poluvremena u Beču iako “sam traži zamjenu”, koji će sjesti na klupu u “civilki”, pokraj ozlijeđenog kapetana Ademija u trenirci ili preskočiti gostovanje u Nedeljancu iako trenutno nije reprezentativac, pa je valjda mogao doći razveseliti tamošnje pristalice “modrih”. No, Petković je i igrač koji momčad čini boljom, koji je kroz godine u Italiji napredovao taktički, koji zatvara prostor kad mu suigrač iz defenzive ode naprijed, razmješta ostale po terenu, trenerova je “produžena ruka” i nije čudo da Krznar – ne da na njega!

Napisali smo već, u akciji za 2-1 je primio loptu, odigrao petom dupli pas s Oršićem, pa se potom okrenuo leđima i izvukao suparničkog stopera s njegove pozicije, osjetio trenutak, okrenuo se i podvalio loptu Franjiću; takve je poteze iz džepa ne tako davno znao izvući baš Niko Kranjčar, radio je to i u Engleskoj, ima snimaka…

No, premda je u četvrtak navečer igrao “desetku” (u Uefinim natjecanjima morao je zadržati broj 21 na dresu, u domaćim od rujna nosi broj 10), dakle iza Komnena Andrića, za 1-1 je Petković zabio kao “devetka”, a starije pratitelje nogometa, poglavito pristaše plave boje, mogao je podsjetiti na – Cicu Kranjčara! I onaj legendarni gol protiv C. Zvezde… Nije ovaj put asistent Oršić idealno primio loptu, jedva ju je stigao prije korner-crte i preostao mu je samo podizanje, no na pravom je mjestu bio Petković, pratio situaciju budući da je centarfor Andrić bio “dislociran” jer je sudjelovao u “duplom pasu” s Oršićem. Kao nekad Cico, Petko se odbacio od zemlje svom snagom, malo unatrag da punim čelom zahvati loptu i snažnim je zamahom zabije u mrežu! Sjećamo se njegovih golova u Europi glavom Šahtaru za 1-1 ujesen 2019. i ljetos Legiji za 1-0, rijetki su, ali potezi majstora, a sjećamo se i kako je zabio glavom nakon kornera Slovačkoj za preokret na 2-1 u odlučujućoj utakmici za plasman na Euro 2020 na Rujevici.

Petkovićev je agent Ivan Cvjetković, nekadašnji vrsni napadač “modrih”, koji je zabijao glavom, ali bio “malo drugačiji” tip igrača, no premda svakodnevno razgovaraju o nogometu nekako vjerujemo da je Brunu “da bude pravi” protiv Rapida “natjerao” baš Niko Kranjčar, svojom poticajnom rečenicom koju smo citirali u uvodu. Ne voli Petković baš ni novinare, poglavito one s portala koji mu znaju riječi izvući iz konteksta, no ovaj put Petko zasigurno nije imao ništa protiv kad je pročitao što mu poručuje sin ponajveće legende kluba.

Još su svježa sjećanja na Cicu koji nas je proljetos napustio, nezaboravnu komemoraciju i pogreb, emotivca poput Petkovića sigurno su ganule Nikine riječi i zapeo je iz sve snage da se pokaže. Gledao ga je Niko iz maksimirske lože (s navijačima i gostima Rapida), navijao je za njega i svoju najveću ljubav Dinamo, a Petko mu na najbolji mogući način uzvratio.

Zlatko Dalić nije ga još vratio u reprezentaciju, vjeruje da ima boljih, koji “više trče” (misli to i trener Rapida!), na Petku je da se u utakmicama odluke nakon stanke nastavi nametati, biti prevaga u domaćim derbijima te protiv Genka. A kako je otkrio Krznar pogledavši aplikaciju, pretrčao je Petković protiv Rapida 9850 metara, osobni rekord mu je malo više od 10.000. I to sve uz bolna rebra, primio je blokadu, nije htio biti zamijenjen!

Volja, nadahnuće, strast za nogometom, prkos, inat, sve se to isprepliće u Petkoviću, a protiv Rapida je eksplodiralo na najbolji mogući način za momčad, za Dinamo, i užitak za navijače!

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.