NAJUGLEDNIJI ŠPANJOLSKI SPORTSKI LIST POSVETIO ČITAVU NASLOVNICU MODRIĆU Njegov ‘prirodni’ nasljednik ne može doći dok Luka ne napusti Bernabeu

Datum objave: 24.04.2020.
Autor / izvor:

Dok se čeka kako će se rasplesti situacija s koronavirusom i hoće li uopće završiti sezonu, u Real Madridu su već polako krenuli s rekonstrukcijom momčadi. Ali, to neće biti lagano obzirom na čitavu ekonomsku situaciju u svijetu. Ova kriza jako će se odraziti na nogomet i bit će posebno komplicirana pogotovo kada su u pitanju transferi tvrde Španjolci.

Stručnjaci tvrde kako će biti puno manje transfera te da će iznosi biti puno manji nego ranije. Hoće li se zavrtiti više ili manje nova ovisi i o tome hoće li se prvenastva odigrati o kraja.

Puno igrača u Realu ima velike plaće te će se s toga na Bernabeu upravo njih pokušati riješiti ovog ljeta, a među onima koji se najviše spominju su Gareth Bale i James Rodriguez. Kada je Luka Modrić u pitanju njega Marca navodi kao poseban slučaj. S 34 godine ne leđima i osam sezona provedenih na Bernabeu, Luka je svojim nogometom uvelike pridonio svim trofejima koje su ‘kraljevi’ osvajali posljednjih godina, ali sada mu je ostala još samo godina dana ugovora.

Postoje mnogi zainteresirani klubovi koji bi voljeli vidjeti Modrića u svojim redovima, a s druge strane tu je jedan igrač koji se spominje kao njegov nasljednik, Martin Odegaard, koji je sjajno iskoristio svoju posudbu u Real Sociedadu.

Situacija je sljedeća, kažu Španjolci. Real Madrid je oduševljen Modrićem i ne želi se s njim rastati, ipak, ukoliko Luka odabere neku drugu destinaciju, u Realu mu neće raditi probleme. To bi učinili kao jednu vrstu zahvale za sve ono što je učinio za ‘kraljevski klub’, drugim riječima Luka može birati što će napraviti. S druge strane tu je spomenuti Odegaard za kojeg se smatra da je prirodni nasljednik Luke u Realu.

Već je spreman pridružiti se ekipi i boriti za prvu momčad s punim pravom. Ono što na Bernabeu ne žele je da ga vrate kako bi postao redovita zamjena Luki što bi usporilo njegov razvoj. Marca ističe kako je bolje za Odegaarda da ostane ne posudbi sve dok Luka ne napusti Real, u drugom slučaju će biti prekobrojan.

U Španjolskoj s druge strane nitko ne zna kako Modrić razmišlja. Ističu kako je prije samo nekoliko mjeseci bio jako blizu Milana, ali se čitava priča ohladila odlaskom Zvonimira Bobna sa San Sira. S druge strane pojavila se i priča Lukinog eventualnog odlaska u MLS koji traži europske zvijezde kako bi podigao ligu na jednu višu razinu. Inter Miami je pokazao interes, ali ipak će sve ostati na odluci Luke.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.