Najveći rukometaš svih vremena jasan: ‘To što smo napravili u jednom trenutku bilo je na granici nemogućeg

Datum objave: 25.01.2022.
Autor / izvor:
Presretan sam što je ovako prošlo, odigrali smo odlično, dečki su pokazali veliko srce – rekao je Pešić

Ivano Balić uvijek se opire davanju izjava, nagovoriti ga je vrlo često nemoguća misija. Ovaj je put odlučio nešto reći, ali samo o utakmici. “Ono drugo” ne komentira, to ga ne zanima. Mislimo pritom na “razgovore nakon utakmica”, ono s Metličićem i Horvatom:

– Loše smo krenuli u napadu, imali puno promašenih zicera opet, malo je to unijelu nesigurnost dok je obrana svih 60 minuta bila kako treba. Do poluvremena smo popravili napad, iskontrolirali njihov napad nakon toga. Nisu imali nikakvo rješenje za našu obranu. Tu smo se dosta potrošili i ušli u nešto lošiju završnicu i malo pali na kraju. Uspjeli smo onda pobijediti na hrabrost i ludost uz dvije Pešićeve važne obrane. Onaj dio s početka drugog poluvremena stvarno je bio perfektan, pomagali su dečki jedan drugome, zatvarali sve živo. Tako se ne može punih 30 minuta, to je bilo na granici nemogućeg. Nadam se da se ovo može ponoviti u zadnjoj utakmici, ne znam. Srna je došao direktno iz sobe, “izdušio je” kao i svi ostali. Može li se ponoviti i s Nizozemskom, ne znam, vidjet ćemo…

Igrač utakmice bio je Tin Lučin, i on je bio jako zadovoljan. Veselio se kao malo dijete kao i cijela momčad:

– Bilo je super, pobijedili smo i pokazali da možemo, da znamo. Ovaj nam je put Pešić jako puno pomogao, dosta je obranio udaraca, a početkom drugog dijela donio nam mogućnost da okrenemo rezultat. Ispada da smo pomogli Francuzima pobjedom nad Islandom, no mi to ne gledamo tako, igrali smo samo za sebe. Žao mi je malo Islanđana, ali to je sport. Otvorili smo drugi dio po dogovoru, muši, čvrstom obranom, na glavu i to se isplatili. Zabili su nam dva gola u tih 15-ak minuta, to je bio ključ. Nadam se da ćemo tako i u zadnjoj utakmici, bila je to velika pobjeda. Island je prošlu utakmicu Francusku, a mi sad njih, to je stvarno dobar osjećaj. Opet smo potvrdili da možemo s jakima i najboljima.

Ivan Pešić je odlično branio, imao je niz obrana koji je preokrenuo rezultat:

– Dečki su u obrani bili odlični, tako je i vrataru puno lakše. Dosad smo mijenjali obrambeni blok svaku utakmicu, teško je tako igrati. Presretan sam što je ovako prošlo, odigrali smo odlično, dečki su pokazali veliko srce. Ne znam, ni ja ne mogu stajati na nogama, baš sam se potrošio. Ostvarili smo bitnu pobjedu i želimo je potvrditi i u posljednjem nastupu i doma otići s dvije u nizu…

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.