NEOPJEVANI HEROJ STAMFORD BRIDGEA: Ugledni engleski medij naklonio se Kovačiću i otkrio u čemu je najbolji u cijeloj ligi

Datum objave: 23.04.2020.
Autor / izvor:
Iako se njegova igra ne vidi u njegovoj statistici, činjenica je da cijela momčad igra bolje upravo zbog njega

Mnogi su podigli obrve kad je Chelsea iskeširao 45 milijuna eura za Matea Kovačića prošlog ljeta. No Frank Lampard znao je što radi. U hrvatskom reprezentativcu vidio je veznjaka koji će moći provesti njegove zamisli na terenu i zasad se njegova investicija isplatila.

Kova je u početku karijere bio ofenzivno orijentiran igrač. često smo ga gledali na poziciji ofenzivnog veznjaka, nekad čak i krila, no Lampard ga je postavio na poziciju koju je i on sam igrao – centralni vezni.

Povučeno i tiho, bez neke pompe, odrađivao je ove sezone Kovačić sve što se od njega tražilo, a ugledni engleski sportski medij Sky Sports posvetio mu je članak u kojem ga je nazvao jednim od “neopjevanih heroja” Premier lige.

Elitni dribler

Novinar Matt Cheetham navodi da Kovačić ne dobiva onoliko pažnje ni poštovanja koliko zaslužuje. Istina, Kovačićeve osnovne brojke (2 gola i 3 asistencije ove sezone) nisu astronomske, ali postoji segment igre u kojem je puno bolji od ostatka lige.

Kovačićeva kontrola lopte je na elitnom nivou. Njegovi driblinzi su na gotovo 80 posto uspješnosti, što je uvjerljivo najbolje od svih nogometaša u Premier ligi. Drugi je Adama Traore sa 70 posto. Također, Mateo je najbolji dodavač Chelseaja u posljednjoj trećini terena.

Iako se njegova igra ne vidi u njegovoj statistici, činjenica je da cijela momčad igra bolje upravo zbog njega. Naime, Chelsea ima više pokušaja udaraca na gol čak i od Liverpoola, a za to je zalsužan Kovačić koji rijetko gubi loptu i sposoban ju je prenijeti u posljednju fazu napada gdje uglavnom kreira prilike za druge.

“Tek mu je 25 godina i tek će ući u svoje najbolje igračke godine, no njegova reputacija među ljubiteljima Premier lige može samo nastaviti rasti”, zaključuje novinar Sky Sportsa.

https://net.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.