Niko Kranjčar postao trener i odmah stigao na Poljud: ‘Bio je španer od kojeg dečki imaju što naučiti‘

Datum objave: 07.05.2021.
Autor / izvor:
‘Mislim da je pravi čovjek za trenera, ima karizmu, poštuje ga se i cijeni zbog velikog znanja‘.

Niko Kranjčar krenuo je stopama pokojnog oca Zlatka Cice Kranjčara. Nakon igračkih upustio se u trenerske vode. Kranjčar, koji je 81 put nosio dres hrvatske A reprezentacije od 2004. do 2013. godine i dao 16 golova, postao je novi pomoćnik Josipu Šimuniću, izborniku U-19 reprezentacije. Šimunić i Kranjčar izgradili su prijateljstvo kao suigrači u izabranoj vrsti i opet su se našli na istom poslu.

Šimunić je u svibnju 2019. godine dobio šansu voditi juniorsku reprezentaciju, ali zbog korone puno je manje utakmica odigrao nego što bi bilo inače, nije bilo niti kvalifikacija nedavno u ožujku. Sada mu se priključio Kranjčar s kojim je igrao na dva europska i jednom svjetskom prvenstvu. Niko, rođen 13. kolovoza 1984. godine, zaključio je karijeru ranije nego što je želio. Zbog ozljede. Zadnju utakmicu odigrao je za Glasgow Rangers 31. siječnja 2018. godine u četvrtom kolu škotskog kupa. Na terenu je taj dan zapravo bio samo jednu minuti protiv niželigaškog Fraserburgha.

U međuvremenu polazi Akademiju HNS-a, ima B licencu što mu je dovoljno da bude pomoćnik u mlađim kategorijama, a svega dva ispita ga dijele od A licence. Nakon čega će mu ostati još da stekne UEFA Pro licencu, potrebnu za vođenje ekipe kao samostalan trener na najvišoj razini i međunarodnoj konkurenciji. Nakon što je prestao igrati radio je kao stručni komentator utakmica engleske Premier lige za jednu arapsku televiziju, a prvi put će se okušati u trenerskom poslu.

Kao nogometaš bio je igrač poteza, a kakav će biti trener?

– To ćemo tek vidjeti – kazao nam je Petar Krpan, glavni instruktor HNS-a, dodajući:

– Drago mi je što se priključio, drago je pogotovo izborniku, svi smo jako zadovoljno što smo dobili takvu kvalitetu u stožeru.

U srijedu je u Splitu gledao polufinale juniorskog Kupa Hajduk – Dinamo 1:3, zajedno s još jednim Šimunićevim pomoćnikom Matom Bilićem.

Prvu utakmicu imat će 2. lipnja, a još nije definiran protivnik. Igrat će se na sjeveru Hrvatske. Imat će tri prijateljska nastupa, zasad je planirano da budu od 2. do 7. lipnja sa Slovenijom, Saudijskom Arabijom, a čeka se ime trećeg suparnika koje bi trebalo biti najzvučnije.

Tako se nekadašnji reprezentativci sve više aktiviraju u trenerskom poslu pod okriljem HNS-a. Bivši Vatreni Tomislav Dujmović, koji je ipak već duže u menadžerskoj priči, na to nam je rekao:

– Mislim da je pravi čovjek za trenera, ima karizmu, poštuje ga se i cijeniM zbog velikog nogometnog znanja. Moći će prenijeti puno toga mladim momcima. Početak mu je dobar da krene s juniorima, a bude li imao ambicija napredovat će. Bio je španer od kojeg dečki imaju što naučiti.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.