Nikola Vlašić reagirao nakon velikog priznanja: ‘Kad su mi javili da sam osvojio nagradu…‘

Datum objave: 22.12.2020.
Autor / izvor:
Vlašić je osvojio 251 bod, čak 138 više od drugoplasiranog Alekseja Mirančuka iz Atalante

Veznjak moskovskog CSKA i hrvatske reprezentacije Nikola Vlašić proglašen je najboljim nogometašem u Rusiji u 2020. godini u izboru prestižnog ruskog Sport Expressa.

Vlašić je osvojio 251 bod, čak 138 više od drugoplasiranog Alekseja Mirančuka iz Atalante i 145 više od Romana Zobnina iz Spartaka.

“Ova nagrada je velika stvar, u mojim godinama postati najbolji igrač u Rusiji je zaista sjajan uspjeh.”, kazao je Vlašić za HNS.

“Konkurencija je stvarno bila vrlo jaka, kad su mi prije dva tjedna javili da sam osvojio nagradu bio sam presretan. Svjestan sam koliko je to vrijedno priznanje, ali znam da iza toga stoji predan rad i angažman na svakom treningu i utakmici. Tako će biti i ubuduće, evo slijedi prvenstvena stanka, ali ja ću svaki dan trenirati,” dodao je.

Nagradu za najboljeg nogometaša godine u Rusiji portal Sport Express dodijelio je petu godinu zaredom, a prije Vlašića titulu su ponijeli Fedor Smolov (Krasnodar, 2016.), Quincy Promes (Spartak Moskva, 2017.) i dvaputa Artem Dzyuba (Zenit, 2018., 2019.).

Vlašić je prvi igrač CSKA koji je pobijedio na ovom izboru. Za nagradu su se natjecali svi nogometaši, bez obzira na državljanstvo, koji su igrali u ruskojm prvenstvu 2020. godine, kao i igrači ruske reprezentacije u stranim prvenstvima. Pobjednika su odabrali 16 profesionalnih trenera, menadžera i novinara te navijači putem ankete.

“Ne smijem se žaliti kad je 2020. godina u pitanju, meni je ona donijela puno toga dobroga, samo… Više bih ja volio da je sve bilo normalno i da nismo zbog Covida-19 morali proživljavati sve to što smo proživjeli. Nadam se da će 2021. godina što dolazi nogometu ipak donijeti puno više radosti i da ćemo se konačno vratiti u normalu”, zaključio je Vlašić.

 https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.