Ništa nije izgubljeno: Hrvatska može do mjesta koje želi od prvog dana EURA, evo što bi moglo presuditi!

Datum objave: 22.06.2021.
Autor / izvor:
Naravno, sve kombinacije padaju u vodu ako svjetski doprvaci ne osvoje tri boda.

Nakon što su završena natjecanja u skupinama A i C postalo je jasno kako će Hrvatska bilo kakvom pobjedom protiv Škotske i bez obzira na ishod utakmice Engleska – Češka izboriti plasman u osminu finala Europskog prvenstva.

U slučaju hrvatske pobjede, samo je upitno s koje će pozicije Vatreni u osminu finala, druge ili treće. Jedino je prvo mjesto u skupini nedostižno.

Ako Engleska pobijedi Češku, Vatreni mogu biti i drugi, no tada će odlučivati razlika pogodaka između Hrvatske i Češke. Odabranici Zlatka Dalića su na -1, a Česi na +2.

U slučaju da Česi osvoje bod ili upišu pobjedu, Hrvatska bi s tri boda protiv Škotske bila treća.

Podsjetimo, od šest trećeplasiranijh ekipa, četiri će izboriti plasman u osminu finala. Dobra je vijest za Vatrene da bi bilo kakvom pobjedom protiv Škotske imali bolji učinak od Švicarske koja je treća u skupini A, te Ukrajine koja je osvojila treće mjesto u skupini C.

Švicarci su natjecanje u skupini završili sa četiri boda i -1 razlikom pogodaka, dok Ukrajina ima tri boda i -1 razliku pogodaka. Hrvatska bi pobjedom imala četiri boda i barem 0 razliku pogodaka.

Međutim, sve kombinacije padaju u vodu ako svjetski doprvaci ne osvoje tri boda.

https://sportske.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.