Novi jak potres u Petrinji i okolici, magnituda je bila 4.2 po Richteru

Datum objave: 04.01.2021.
Autor / izvor:
Nakon razornog potresa koji je razorio Petrinju i okolna mjesta, tlo neprestano podrhtava

Nakon razornog potresa koji je 29. prosinca razorio Petrinju i okolna mjesta, tlo neprestano podrhtava i dalje.

Novo jače podrhtavanje u središnjoj Hrvatskoj se osjetilo u 7.49h. Voditeljica Seizmološke službe Ines Ivančić u programu Radio Sljemena izjavila je kako je taj potres bio jačine 4.2 po Richteru te da je epicentar bio kod Petrinje što je kasnije potvrđeno i u službenom izvješću.

“U 07 sati i 49 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su priločno jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4.2  prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio u središnjoj Hrvatskoj”, objavljeno je.

U HRT-ovoj emisiji ‘U mreži Prvog’ ravnatelj civilne zaštite Damir Trut kazao je kako se radi o potresu jačine 4,7 Richtera, no, ta se informacija pokazala netočnom.

Podrhtavanje tla jako se osjetilo i u Zagrebu i okolici.

Rano jutros područje Petrinje i okolice pogodio je potres magnitude 3.5 prema Richteru.

“U 4 sati i 20 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 2 kilometra sjeveroistočno od Petrinje, stoji u izvješću na mrežnim stranicama Seizmološke službe. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja EMS ljestvice”, objavljeno je u izvješću.

https://www.jutarnji.hr

Zašto postati član?

Ponosni smo što okupljamo navijače da navijaju “ZA” a ne kako je to čest slučaj “PROTIV” i od kada postoji naša udrugu Uvijek vjerni nije bilo nereda od strane naših članova, prije, za vrijeme niti poslije utakmice.

Pridružite nam se i postanite istinski 12. igrač naše reprezentacije.